Hou je van tonijn en van tosti, dan is tuna melt echt iets voor jou. Het is namelijk een tonijn tosti! Dat klinkt toch al meteen goed niet dan? Ik gebruikte Turks brood, want daar had ik nog een restje van liggen. Als brood wat ouder is en niet meer zo lekker is om zo op te eten, dan is tosti altijd de perfectie oplossing als je het mij vraagt. Weggooien vind ik zonde en tosti vind ik heel lekker, win win dus :-) Maar als je geen Turks brood in huis hebt dan is gewoon brood natuurlijk een prima alternatief.

Bij de Turkse supermarkt kocht ik een pot paprikapasta. Ik koos voor een pittige variant (aci), maar er was ook een milde variant (tatli) verkrijgbaar. Is er nou geen Turkse supermarkt in de buurt, dan zou je het ook nog in de grotere supermarkt kunnen proberen. De pasta die ik gebruikte is van het merk Öncü, maar er zijn nog veel meer merken dus kijk gewoon wat je kunt vinden.

Tot drie weken geleden had ik nog nooit van ponzu gehoord. Ik kwam dit product tegen op de Huishoudbeurs. Al enkele jaren is dit een vaste jaarlijks uitstapje van een vriendin en mij. Eigenlijk houd ik helemaal niet zo van drukte, maar hier kunnen we ons altijd prima vermaken en het is ook een goede gelegenheid om ruimschoots bij te kunnen kletsen.

Vooral de foodhal is onze favoriet. Vaak kun je hier de nieuwste producten proeven en zo kennis maken met nieuwe dingen. Zo ook met ponzu van Kikkoman, een combinatie van sojasaus, azijn en sinaasappel. Het geeft een heerlijke frisse smaak aan salades. Overigens is dit geen gesponsord artikel, ik was gewoon aangenaam verrast door de smaak!

Het is alweer een tijd geleden dat ik een nieuw soeprecept geplaatst heb. En dat is niet omdat ik niet van soep hou. Sterker nog, ik vind het heerlijk. Ik eet soep met name als lunch (met wat brood of een salade), maar soep wordt natuurlijk ook vaak als voorgerecht gegeten. Met deze currysoep met paksoi worden de zintuigen alvast lekker geprikkeld!

Ik heb voor de soep een kant en klare currypasta gebruikt. Deze zijn vaak wel erg zout, dus dat doe ik niet te vaak. Ik gebruik altijd de Massaman currypasta van het merk Cock. Die vind ik qua smaak gewoon erg goed en hij is ook lekker pittig.

Het is echt stoofpotjesweer als je het mij vraagt. Op mijn blog heb ik al eerder recepten gedeeld van stoofpotjes, zoals hachee, Vlaams stoofvlees en Grieks stoofvlees (stifado). Maar er zijn natuurlijk nog heel veel meer lekkere stoofrecepten. En ondanks dat de drie recepten die ik zojuist noem, met vlees gemaakt zijn, is dat natuurlijk ook helemaal geen voorwaarde om een stoofpotje genoemd te mogen worden. Ook groenten, kip en vis lenen zich prima voor heerlijke stoofgerechten.

Omdat ik niet voldoende tijd heb om zelf op korte termijn heel veel stoofrecepten uit te werken en te fotograferen, deel ik met jullie 10 recepten van collega-foodbloggers. Er zit lekker veel variatie in de recepten, van vlees tot vis en kip. Er zit ongetwijfeld wel iets naar je smaak bij. Enjoy!

In de originele pastitsio wordt geen macaroni gebruikt, maar omdat ik deze nog had liggen heb ik er voor gekozen deze te gebruiken. Je kunt er ook penne voor gebruiken, maar in Griekenland gebruiken ze er een wat dikkere buispasta voor. Die zul je hier niet zo snel tegenkomen in de supermarkt, dus vandaar deze wat meer toegankelijke variant.

Het is best wel een machtig gerecht door de bechamelsaus, dus ik heb er voor gekozen om er een Griekse boerensalade bij te serveren. Ik had geen olijven meer op voorraad, dus deze keer een versie zonder olijven. Ik had namelijk niet echt heel veel zin om door de kou te moeten voor wat olijven. En het was ook zonder olijven erg lekker.