Met deze hartige Oranje recepten zet je gegarandeerd iets lekkers op tafel tijdens Koningsdag. Of een andere keer, als je het te druk hebt met feesten!
Eerder deze week plaatste ik al een overzichtje van 10 zoete Oranje recepten van andere foodbloggers. Nu zijn de hartige recepten aan de beurt.

Als ik alleen al naar de foto's kijk loopt het water me in de mond. Er zitten dan ook zeker recepten tussen die ik zelf ook nog eens ga uitproberen. Dat is ook wat deze verzamelblogs zo leuk maakt. Je komt allerlei recepten tegen die je anders misschien niet zo snel tegen gekomen was.

Ben jij al helemaal klaar voor Koningsdag? De straten kleuren die dag massaal oranje en daar vond ik recepten met een oranje kleur in de hoofdrol wel heel goed bij passen. Op mijn blog staan enkele oranje recepten, zoals deze sinaasappelvla met chocoladeroom en pompoensoep

Maar eerlijk is eerlijk. Eigenlijk vond ik dat niet genoeg inspiratie voor jullie. Daarom vroeg ik andere foodbloggers om heerlijke 'oranje recepten' met mij te delen. En gelukkig deden ze dat met heel veel plezier! Sterker nog, er werd zoveel lekkers aangedragen dat ik besloten heb om 2 x 10 recepten met jullie te delen. De eerste 10 recepten zijn zoete gerechten.

Vrijdag zullen nog 10 hartige gerechten volgen! Enjoy!

Het is bijna Pasen en dat betekent dat we weer met zijn allen massaal aan de eieren gaan. Over waar deze traditie vandaan komt, doen op internet verschillende verhalen de ronde. Zo zou het symbool staan voor het herrijzen van Jezus uit de dood. Maar er wordt ook geschreven dat het een Germaanse traditie is. Vroeger zouden op akkers eieren begraven worden zodat de akkers weer vruchtbaar zouden worden.
Hoe het ook zij, een ei hoort er bij!

Eieren zijn bijzonder veelzijdig. Je kunt er echt vanalles mee: koken, bakken, pocheren noem maar op. En je kunt het ook nog eens in hartige en zoete gerechten gebruiken.
Ik vond het leuk om nog wat meer informatie bij elkaar te verzamelen over het ei en daarom zette ik deze 5 ei-feitjes voor jou op een rij.

Sinds een maand of twee heb ik een slowcooker en ik ben er echt zo ontzettend blij mee. Ik heb hem gekocht, omdat we onze keuken aan het verbouwen zijn en ik sinds dit weekend een paar weken zonder keuken zal moeten doorkomen. Een slowcooker leek me ideaal aangezien deze op stroom werkt.

Ik heb hem inmiddels een paar keer uitgeprobeerd en ik kan me geen leven zonder meer voorstellen :-) Voorheen maakte ik stoofgerechten in mijn gietijzeren braadpan, maar tegenwoordig doe ik dit ook vaak in de slowcooker. Het voordeel is namelijk dat je er geen omkijken naar hebt, terwijl ik in mijn gietijzeren pan op het vuur toch regelmatig even moet roeren om aanbakken te voorkomen zelfs als hij op het allerkleinste vuurtje stond.

Hou je van tonijn en van tosti, dan is tuna melt echt iets voor jou. Het is namelijk een tonijn tosti! Dat klinkt toch al meteen goed niet dan? Ik gebruikte Turks brood, want daar had ik nog een restje van liggen. Als brood wat ouder is en niet meer zo lekker is om zo op te eten, dan is tosti altijd de perfectie oplossing als je het mij vraagt. Weggooien vind ik zonde en tosti vind ik heel lekker, win win dus :-) Maar als je geen Turks brood in huis hebt dan is gewoon brood natuurlijk een prima alternatief.

Bij de Turkse supermarkt kocht ik een pot paprikapasta. Ik koos voor een pittige variant (aci), maar er was ook een milde variant (tatli) verkrijgbaar. Is er nou geen Turkse supermarkt in de buurt, dan zou je het ook nog in de grotere supermarkt kunnen proberen. De pasta die ik gebruikte is van het merk Öncü, maar er zijn nog veel meer merken dus kijk gewoon wat je kunt vinden.