Deze champignonsaus staat bij ons regelmatig op het menu. Soms met varkenshaas en soms, zoals vandaag, met pasta. De hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 4 personen. Daarom eten wij er twee dagen van, of ik gebruik wat over is voor mijn lunch. Dat was overigens ook vandaag zo. Mijn vriend is namelijk geen fan van pasta, zoals ik al vaker verteld heb. Ik maak daarom regelmatig een pastagerecht als lunch. Soms moet je jezelf een beetje verwennen. Zeker op maandagen als je een druk weekend achter de rug hebt.

Ik hou van kaasbroodjes! En dan het liefst met een romige kaasragout in plaats van een stukje kaas er in wat je laat smelten. Want als die weer afgekoeld zijn, heb je weer een blok kaas. Bij kaasragout heb je, ook wanneer ze koud zijn, nog een lekkere zachte structuur. Jup ik hou er van.

Tot nu toe maakte ik eigenlijk altijd alleen een standaard kaasbroodje zonder toevoegingen. Maar de laatste keer dat ik ze maakte bedacht ik me ineens dat ze met een beetje mosterd vast ook heel lekker moesten zijn. Maar een chili-cheese broodje klinkt ook wel heel lekker... en ham-kaas, zou dat ook niet lekker zijn?
Uiteindelijk besloot ik ze gewoon alle drie te maken. Want je weet het pas als het uitprobeert. Experiment geslaagd!

Bloemkool is echt een oer-Hollandse groente. Vroeger aten we die altijd met een bloempapje met nootmuskaat. Jeugdsentiment! Maar behalve koken kun je echt nog veel meer met deze groente. Zo kun je hem bijvoorbeeld rauw eten, frituren of wokken.

Hopelijk kunnen we volgend jaar bloemkool uit eigen tuin eten. Dat zou echt een feestje zijn. Het zou overigens ook de eerste keer zijn dat ik dan een zelfgekweekte bloemkool eet, want ondanks dat ik dit jaar wel bloemkool gezaaid had, heeft niets het overleefd. Dat is grotendeels mijn eigen schuld vrees ik, want door de verhuizing hebben sommige plantjes echt te weinig aandacht gekregen. Maar we doen volgend jaar gewoon weer een nieuwe poging!

Het is inmiddels tijd om de laatste courgettes te oogsten in mijn moestuin. Er zijn er weer een heleboel af gekomen dit jaar en daar hebben niet alleen wij, maar ook familie en vrienden heerlijk van kunnen eten. Door het warme weer van afgelopen zomer groeiden ze enorm goed, waardoor ik vaak eigenlijk net te laat was met oogsten. Veel van de courgettes zijn daarom gebruikt om soep van te maken.

Nu het weer wat kouder is groeien ze niet zo hard meer. Doordat ze kleiner zijn, zijn ze minder waterig en dus smaakvoller. Perfect om te verwerken in deze aardappelkoekjes met feta. Deze kun je ook prima invriezen.

Vandaag weer wat lekkere pasta-inspiratie met deze pastasalade met druiven en geitenkaas. In 20 minuten staat deze salade op tafel. En dan gaat een groot deel van de tijd ook nog eens zitten in het laten afkoelen van de pasta. Je hoeft maar een paar handelingen te doen. Deze pastasalade is daarom ook heel goed te maken wanneer je nog niet zo ervaren bent in de keuken.

Deze pastasalade past ook goed in een vegetarisch eetpatroon, of wanneer je gewoon wat minder vlees wil eten. Want het is inmiddels wel redelijk bekend dat we gemiddeld gezien best wel wat zouden mogen minderen met de hoeveelheid vlees die we eten.