Anderhalve week geleden hadden we eindelijk weer eens tijd om naar de markt te gaan. Mijn oog viel op prachtige zalmmoten en zeetong. Die laatste maak ik bij voorkeur à la meunière. Voor de zalmmoten had ik wat anders in gedachten, namelijk teriyaki.

Op het internet en in kookboeken wemelt het van de recepten om teriyaki saus te maken. Maar wat is teriyaki nou eigenlijk precies? Het viel me op dat de ingrediënten voor teriyaki en yakitori vaak niet veel van elkaar verschillen. Dus wat is het verschil dan tussen beiden?

Sponsored - Enkele weken geleden mocht ik een Hellofresh box uitproberen. Dit was de eerste keer dat ik kennismaakte met een maaltijdbox. Ik besloot de box met andere ogen te bekijken dan in de meeste reviews. Er zijn namelijk al heel veel reviews waarin bestelgemak, levering en service worden besproken.

Maar wat ik nou echt interessant vind is de vraag of deze maaltijden nou wel echt een praktisch en gezond alternatief zijn? Hoe zit het met smaak, bereiding en wat is de voedingswaarde van de maaltijden? Voldoen deze wel aan de Richtlijnen Goede Voeding zoals wij die in Nederland kennen?

Zalm spinazie quiche

Het eerste recept van het nieuwe jaar is meteen één van mijn persoonlijke favorieten: zalm spinazie quiche. Het is een recept wat heel makkelijk te maken is en niet veel tijd kost.

Ik ben ongetwijfeld niet de enige met een volle agenda en dan wil je niet altijd veel tijd in de keuken doorbrengen. Je zult het dan ook vast wel herkennen, dat je het eigenlijk voor je gevoel te druk hebt om lekker te koken. Dan is deze zalm spinazie quiche echt een aanrader. De meeste tijd zit hem in de periode dat hij in de oven staat, maar dan kun jij ondertussen nog heel veel andere dingen doen. Ideaal toch. En daarna is het alleen nog maar aanschuiven.

Heb je nog wat over, dan kun je dat ook heel goed invriezen. Handig als je agenda weer eens uitpuilt!

De Kerstmarkt in Keulen, daar kijk ik nou echt ieder jaar naar uit! Hij staat bekend als één van de grootste en mooiste kerstmarkten van Duitsland en daar is niks aan gelogen. Wat mij betreft is het echt DE kerstmarkt van Duitsland. We hebben er meerdere bezocht inmiddels, maar er is er geen één die hier aan kan tippen. Diverse pleinen zijn omgetoverd tot sfeervolle kerstmarkten. Ik weet niet hoe ze het doen maar de sfeer zoals je die daar treft, daar kunnen ze in Nederland nog een puntje aan zuigen.

Eigenlijk gaan we vooral voor de glühwein en het eten, maar natuurlijk is er nog veel meer te zien op zo'n kerstmarkt. Er worden vooral veel handgemaakte artikelen verkocht, van zeepjes tot sjaals tot kerstversiering. Eigenlijk ieder cliché wordt wel aangetikt. Maar dat geeft niet, dat maakt het alleen maar leuk. Ik hou er van.

Op mijn Instagrampagina heb je misschien al voorbij zien komen dat ik vorige week gekookt heb voor ongeveer 25 collega's. Dat koken mijn grote passie is, is al lang geen geheim meer onder mijn collega's. Dit jaar maakte ik voor mijn verjaardag hartige wraphapjes, dus ze hadden al een klein voorproefje gehad. Ik ben namelijk meer liefhebber van hartig dan van zoet. En je wil echt niet weten hoeveel taart, snoep en chocolade er bij ons op de afdeling door gaat. Een keer wat hartigs leek me daarom een leuke afwisseling.