Op zaterdag 27 januari organiseerde Thuisafgehaald een THT-diner. Thuisafgehaald is een community van thuiskoks, afhalers en samenwerkingspartners. De kern van het concept is het geloof dat er meer bereikt kan worden als we samen delen. Zelf ben ik al enkele jaren als thuiskok verbonden aan Thuisafgehaald. Met regelmaat kook ik voor mensen uit mijn dorp of omgeving en dat doe ik met heel veel plezier. Maar goed, dat terzijde.

Gisteren organiseerden zij dus, met behulp van Duurzaamheidsfonds Houten, een THT-diner. Dit, om aandacht te vragen voor voedselverspilling. Jaarlijks gooien we met zijn allen namelijk nog steeds véél te veel voedsel weg en dat is zo zonde! Vaak zijn deze producten echt nog prima te gebruiken.

Op 8 en 9 april vond de Asian Food Market in de Kaaihallen in Den Bosch plaats. Ik bezocht deze op zaterdag 8 april. Het weer zat gelukkig heel erg mee, sterker nog het was echt prachtig weer. Daardoor hadden ook buiten diverse foodtrucks en eetkraampjes hun plaats in genomen.

De entree was 2,50, wat ik een prima prijs vond. Op deze manier blijft het laagdrempelig genoeg om even een kijkje te gaan nemen. In de aankondiging van het event werd gezegd dat er naast de vele eetkraampjes ook een flea market zou zijn met mooie producten en bijzondere spulletjes. Dat viel wel erg tegen. Maar eerlijk is eerlijk, ik kwam eigenlijk toch wel echt voor het eten dus wat mij betreft kon dat de pret niet drukken.

Ik vind de Aziatische keuken namelijk fantastisch. De overvloed aan kruiden en specerijen maken de gerechten altijd erg bijzonder. De Asian Food Market kon ik daarom ook niet aan mij voorbij laten gaan.

De Tasty vond plaats op 11 en 12 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is een culinair lifestyle evenement voor iedereen met een passie voor koken, lekker eten en drinken. Dat kon ik dus niet aan me voorbij laten gaan!

Om 11.00u ging de hal open, maar we waren aan de vroege kant. Voordeel daarvan was wel dat we redelijk vooraan in de rij stonden. De geur van houtskool kwam ons al tegemoet tijdens het wachten, dus dat was een goede binnenkomer. Stipt 11.00u mochten we naar binnen.

We kregen een tas van Smulweb (die zouden we vast wel nodig gaan hebben!) en een plattegrond. Onze eerste workshop (Ravioli maken) begon al om 11.15u dus we besloten eerst even te kijken waar de Neff kookstudio zich bevond. De workshop zat helemaal vol, dus het was er behoorlijk druk. Ze liepen iets uit met de voorbereidingen dus wachten we geduldig tot we een werkplek mochten uitkiezen.

Het was prachtig weer op zondag 19 juni, dus besloten we eens een kijkje te gaan nemen op Foodtruck Festival Trek in Eindhoven. We waren toch in de buurt en hadden ook wel zin in wat lekkers.

De locatie was perfect gekozen. Toen we in de (korte) rij voor de ingang stonden, hoorden we een aantal mensen zeggen dat ze toevallig voorbij kwamen, het festival zagen en dus maar even besloten te gaan kijken. Het was er dan ook gezellig druk.

We zijn eerst even een rondje over het terrein gelopen uit nieuwsgierigheid. Gewoon even kijken wat er allemaal te krijgen was en of we foodtrucks tegen kwamen die we al eerder op andere festivals gespot hadden. Er was echt voor ieder wat wils. Mexicaans, Italiaans, Indiaas, maar ook aardappeltwisters, burgers van de bbq, worst, ijs en toetjes. Keuze genoeg dus!

Afgelopen zaterdag (21 mei) waren wij op Rrrollend Foodtruck Festival in Nijmegen. Is het heel erg als ik zeg dat dit de eerste keer was, dat ik op een foodtruck festival was? Maar één ding is zeker... I'm hooked!

In eerste instantie wilden we op zondag gaan, omdat we op zaterdag al wat andere dingen op de planning hadden staan. Maar toen we de weersvoorspelling van het weekend bekeken, was het al snel duidelijk dat het een beter plan zou zijn om op zaterdag te gaan.