De moestuin is inmiddels volledig in bedrijf. De kas is in maart geplaatst en staat vol met tomaten, komkommers en pepers. Ook hebben we een citroenboompje gekocht, welke het wonderbaarlijk goed doet. 
De moestuinbakken zijn inmiddels zo goed als gevuld. Er zijn nog wat uitzonderingen, zoals de bakken voor de koolsoorten. De meeste soorten kun je pas in mei gaan zaaien waardoor deze bakken altijd een beetje achter liggen op de rest. 
Een snelle telling dit weekend leerde mij dat we maar liefst 90 (!!!) verschillende groenten- en fruitsoorten hebben staan. Alle soorten zijn apart geteld, dus ook alle tomatensoorten en dat zijn er al een stuk of twaalf. Maar je rekent een Jonagold en Elstar appel tenslotte ook niet tot dezelfde appelsoort.

Bijna twee jaar geleden schreef ik over Project moestuin. Het plan was toen om er regelmatig wat over te schrijven, maar daar is het niet van gekomen. De verbouwing van het huis kostte zoveel tijd en energie, dat er in de zomer van 2018 eigenlijk nog te weinig tijd was om al echt te kunnen spreken van een moestuin. Ik heb wel wat dingen gekweekt, zoals tomaten, pepers, sla en courgettes maar nog lang niet in de omvang die ik voor ogen had. In 2019 heb ik voor het eerst enkele moestuinbakken in gebruik genomen. Het is de bedoeling dat de moestuin dit jaar voor het eerst echt volop gaat draaien. Daarom heb ik besloten de eerste post te herschrijven en dit jaar te zien als de grote aftrap voor Project moestuin.