Heb je nog oud brood liggen, dat je eigenlijk weg wil gooien? Wacht daar nog heel even mee! Van brood kun je namelijk heel goed zelf paneermeel maken. Klinkt misschien als een ingewikkeld klusje, maar dat is het absoluut niet.

Je kunt overigens van alle soorten brood paneermeel maken. Uiteraard zal de smaak wel verschillen want wit brood smaakt heel anders dan bijvoorbeeld donker brood met pitjes en zaden.


Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
(oud) brood

Keukenbenodigdheden:
oven
keukenmachine (optioneel)

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Snijd van het brood de korstjes af
  • Leg het brood op een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje
  • Laat het brood in 30 minuten licht bruin en krokant worden
  • Haal uit de oven en laat even afkoelen
  • Vermaal het brood in de keukenmachine tot paneermeel. Heb je geen keukenmachine dan kun je het ook prima met de hand verkruimelen
  • Bewaar je paneermeel in een afgesloten bakje op een droge plaats