Zelf appelmoes maken is echt zo super simpel dat het bijna de moeite niet is om er een recept van te maken. Maar als je het nog nooit eerder gemaakt hebt, dan wil je toch weten waar je moet beginnen niet dan?

Het voordeel van zelf appelmoes maken is dat je hem zo zoet kunt maken als je zelf wil. Van mij hoeft hij niet zo super zoet te zijn, maar ik proef wel graag wat kaneel er in. Hoeveel suiker je erbij doet hangt ook af van welke appel je gebruikt. Heb je een zoete appel dan hoeft er vanzelfsprekend minder suiker bij. Het toverwoord is ook hier PROEVEN! Je kunt beter steeds beetje bij beetje wat toevoegen, want eenmaal teveel toegevoegd kun je het er niet meer uithalen...

Bolognesesaus is ideaal om in een grote hoeveelheid te maken. Het kost namelijk wel even wat tijd om te maken (en dan is dit nog een snelle variant!), maar wat over is vries je gemakkelijk in in porties. Heb je een keer geen zin of weinig tijd om te koken, dan heb je alsnog snel wat lekkers op tafel staan.

Het meest bekende gerecht met bolognesesaus is toch wel de spaghetti bolognese. Maar wist je dat er nog veel meer mee kunt doen? Zo maakte ik er bijvoorbeeld gehaktbroodjes van!

Je kunt aan dit gerecht ook nog 100 gram spekblokjes toevoegen. Let dan wel op met zout toevoegen, want spekblokjes zijn van zichzelf al erg zout.