Deze geroosterde paprika-feta dip maak je met maar twee ingrediënten! Je kunt het bijna geen recept noemen. Omdat ik deze zelf heel erg lekker vind, is hij wat mij betreft het benoemen wel waard.

Deze geroosterde paprika-feta dip had ik al heel erg lang op mijn to-make-lijstje staan, maar net zoals vele andere gerechten kwam het er steeds maar niet van.
Toen ik een tijdje terug de hapjes op een feestje mocht verzorgen, was dat de perfecte gelegenheid om hem toch eens te gaan maken. En nu ik deze eenmaal gemaakt heb, ben ik echt helemaal verkocht. Het is lekker, het is simpel... zei ik al dat hij echt heel erg lekker is?

Ik at paprika-feta dip voor het eerst toen ik deze kocht bij een Turkse supermarkt hier in het dorp. Zij maken dagelijks verse dips klaar en je mag altijd alles proeven voor je iets koopt. Toen ik hun paprika-feta dip geproefd had, moest er meteen een bakje mee naar huis. Echt zó lekker. En nu heb ik dan eindelijk een recept gemaakt wat daar heel dicht bij in de buurt komt. Zij hebben overigens ook een pittige variant. Misschien moet ik die toch ook nog maar eens proberen te maken.

Ik eet deze dip het liefst met pide of met libanees platbrood. Wat olijven erbij en het feestje is wat mij betreft compleet.
Nog even een kleine tip: laat de geroosterde paprika wel even goed uitlekken. Daarmee voorkom je dat de dip te waterig wordt.


Bereidingstijd: 5 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
200 gram feta
1 pot geroosterde paprika van 400 gram (uitlekgewicht)

Keukenbenodigdheden:
keukenmachine

En zo maak je het:

  • Doe de geroosterde paprika en de feta in de keukenmachine
  • Laat hem draaien tot er een smeuïge massa is ontstaan
  • Eet smakelijk!