Het idee voor deze twizzlers is ontstaan nadat ik mijn kaasstengels met zeezout gemaakt had. Ik vroeg me af of ik daar ook een lekkere zoete variant op kon verzinnen. Of dat gelukt is mag je zelf beslissen, maar ik denk van wel!
Nou maak je me over het algemeen toch blijer met iets hartigs dan met iets zoets, maar deze chocoladestengels vind ik toch wel erg geslaagd.
Een tijdje terug heb ik ze uitgeprobeerd op een feestje en ook daar vielen ze goed in de smaak. Ze werden geserveerd in plaats van gebak bij de koffie, omdat er gedurende de avond nog meer kleine hapjes geserveerd zouden worden. Het mocht daarom wel wat luchtiger en lichter blijven bij de koffie.
Ze zijn het lekkerst als je ze op de dag van bereiding op eet, omdat ze de volgende dag toch al iets taaier en minder krokant beginnen te worden. Wil je ze toch iets langer bewaren wikkel ze dan in wat aluminiumfolie.
Hou er bij het maken van de stengels wel rekening mee dat het even duurt voordat ze chocolade die je er over verdeelt weer gestold is. Je zult dus nog minimaal een uurtje moeten wachten voor je kan aanvallen...
Aantal porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd + minimaal 60 minuten afkoelen
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
1 rol bladerdeeg
4 eetlepels chocolade hazelnootpasta
1 ei
100 gram pure chocolade
10 gram margarine of roomboter
sprinkels naar keuze
Keukenbenodigdheden:
oven
bakplaat bekleed met bakpapier of siliconenmatje
steelpan
wegwerp slagroom spuitzak
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Rol het bladerdeeg uit en bestrijk de helft van het deeg met de chocolade hazelnootpasta
- Vouw het bladerdeeg vervolgens dicht en druk het voorzichtig wat aan
- Snijd het deeg in 12 repen van (ongeveer) gelijke grootte
- Zorg dat je de bakplaat klaar hebt liggen bekleed met bakpapier of siliconenmatje
- Neem een reep van het bladerdeeg en houdt het bladerdeeg aan de uiteinden vast
- Draai vervolgens een paar keer rond, zodat je een gedraaide stengel krijgt
- Leg de stengels op de bakplaat en zorg dat je wat ruimte tussen de stengels houdt, omdat deze wat uit zullen zetten
- Klop het ei los en bestrijk het deeg met wat ei
- Bak de stengels in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar
- Smelt de chocolade en margarine in de steelpan
- Doe deze voorzichtig in een wegwerp slagroom spuitzakje en laat iets afkoelen totdat je hem goed in je handen kunt houden
- Knip het puntje van het spuitzakje af en ga met golvende bewegingen over de twizzlers
- Bestrooi ze vervolgens met de sprinkels en laat goed afkoelen totdat de chocolade weer gestold is (dat duurt zeker wel een uurtje...)
- En dan eindelijk... Eet smakelijk!