Zeg nou zelf, zijn deze pindarotsjes met suikerhartjes niet super cute?! En wil je ze nou voor een andere gelegenheid maken dan Valentijn, dan laat je de hartjes gewoon lekker weg. Of niet, omdat ze eigenlijk met hartjes toch wel heel erg lief zijn. Of je gebruikt andere suikerdecoraties, want je hebt tegenwoordig volgens mij voor iedere gelegenheid wel decoratieve suikertjes.
Ik hou zelf het meest van pure chocolade, maar met melkchocolade of zelfs met witte chocolade kun je dit natuurlijk ook heel goed doen. En wat vooral helemaal top is, ze zijn in no time klaar! Je moet wel even een tikkie geduld hebben totdat de chocolade weer gestold is, maar mocht je dat nou niet hebben dan is ook daar een oplossing voor. Zet ze gewoon even in de koelkast of in de vriezer. Smullen maar!!
Aantal: 15 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
150 gram pure chocolade
150 gram ongezouten pinda's
optioneel: suikerhartjes
Keukenbenodigdheden:
steelpan
bakpapier
En zo maak je het:
- Laat de chocolade op laag vuur smelten in het pannetje, roer regelmatig door
- Wanneer alle chocolade gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en schep je de pinda's er door
- Leg een vel bakpapier op een harde ondergrond (bijvoorbeeld bakplaat of snijplank)
- Maak met een theelepel hoopjes van het chocolade-pindamengsel en bestrooi deze met wat suikerhartjes
- Laat de chocolade hard worden, daarvoor kun je ze eventueel in de koelkast zetten
- Eet smakelijk!