Deze gevulde aardbeien zijn ontzettend leuk om met Valentijn voor je geliefde te maken. Lekker voor bij de koffie, maar ook wanneer je voor een uitgebreid ontbijt (op bed) gaat is dit een leuke aanvulling. Zelfs als toetje zou dit nog niet misstaan. Kortom, geen reden om deze aardbeien NIET te maken.
Wanneer je aardbeien koopt zorg er dan voor dat je mooie grote aardbeien uitkiest en let er goed op dat ze niet beschadigd zijn. Aardbeien zijn heel erg teer, dus er zitten snel minder mooie plekjes op en die wil je natuurlijk liever niet serveren op een dag als deze.
Nog een andere tip: wees heel voorzichtig met het toevoegen van het vanillearoma. Dat gaat namelijk heel erg snel overheersen en dan is het echt niet lekker meer. Je kunt het beste steeds een druppeltje toevoegen en dan even proeven totdat je hem zelf goed op smaak vindt. De munt kun je eventueel al door het roomkaasmengsel doen, maar weet je niet zeker of de ander daar ook van houdt dan kun je deze natuurlijk ook apart serveren.
Aantal: ongeveer 10 aardbeien
Bereidingstijd: 10 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
250 gram aardbeien
100 gram roomkaas
1 zakje vanillesuiker
enkele druppels vanillearoma
hagelslag
enkele blaadjes munt
optioneel: chocoladehartjes
Keukenbenodigdheden:
kom
spuitzak
En zo maak je het:
- Maak de aardbeien schoon en snijd het kroontje er vanaf
- Klop de roomkaas goed los en meng vervolgens met de vanillesuiker
- Voeg dan de vanillearoma druppel voor druppel toe en proef tussendoor wanneer je hem goed van smaak vindt (het gaat erg snel overheersen!)
- Snijd de aardbeien kruislings in
- Vul de spuitzak met het roomkaasmengsel en spuit dit voorzichtig in de aardbei
- Strooi er wat hagelslag over en zet de aardbeien op een bordje of houten plank
- Garneer met wat munt en eventueel wat chocoladehartjes
- Eet smakelijk!