Chocolade-marshmallow broodjes... do I need to say more?

Van zulke broodjes word ik ontzettend blij, zeker als ik net wakker ben. De kamer ruikt naar versgebakken brood, daar worden mijn smaakpapillen (en de rest van mijn lijf) goed wakker van. En wat wil je nog meer, dan zo'n heerlijk broodje op je bord waar de chocolade uitloopt wanneer je hem door midden snijdt...

Dit is pure verwennerij op je bord!


Aantal broodjes: 12
Bereidingstijd: 15 minuten + 40 minuten rijzen + 20 minuten oventijd

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
500 gram mix voor witbrood
300 ml halfvolle melk
25 gram boter
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel water
12 blokjes chocolade
12 marshmallows
zout

Keukenbenodigdheden:
handmixer met deeghaken (optioneel)
steelpan
zeef
oven
bakplaat met een siliconenmatje of bakpapier

En zo maak je het:

  • Verwarm de boter in een steelpan en voeg vervolgens de melk hier aan toe, verwarm tot het lauwwarm aanvoelt (dit kun je het beste met je vinger controleren)
  • Wanneer de melk lauwwarm is doe dan de broodmix in een kom en voeg het melk-boter mengsel hier aan toe
  • Voeg vanillesuiker toe en een snufje zout en kneed met de handmixer tot een soepel deeg (het laatste stuk zul je nog even met de hand moeten kneden, maar wanneer je geen handmixer hebt kun je het ook helemaal met de hand kneden)
  • Maak een bal van het deeg, leg deze terug in de kom en dek af met aluminiumfolie
  • Laat het deeg 10-15 minuten rijzen bij kamertemperatuur
  • Halveer de marshmallows
  • Maak van het deeg twaalf bolletjes van gelijke grootte
  • Maak met je vingers in het bolletje een gat en doe hier een stukje marshmallow in, vervolgens het blokje chocolade en tenslotte nog een stukje marshmallow
  • Vouw het deeg goed om de vulling heen en rol het broodje nog een paar keer door je handen zodat het deeg goed 'dicht geplakt' zit
  • Eventueel kun je met een beetje water het deeg wat nat maken zodat het nog beter plakt, maar let op dat je de broodjes niet tè nat maakt
  • Doe dit bij alle twaalf de bolletjes en leg deze vervolgens op de bakplaat
  • Zorg dat er tussen alle broodjes wat ruimte over blijft, omdat deze nog zullen rijzen
  • Dek de broodjes af met een schone theedoek en laat nogmaals 30 minuten rijzen
  • Verwarm intussen de oven voor op 180 graden
  • Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 15-20 minuten (de broodjes zijn gaar wanneer ze hol klinken als je er op klopt)
  • Laat de broodjes een beetje afkoelen en dan...
  • Eet smakelijk!