Deze kipwraps met Heksenkaas zijn echt verrassend lekker en ja ook deze staan weer in mum van tijd op tafel. Natuurlijk zou je ook zelf je eigen versie op Heksenkaas kunnen maken, maar in dit geval ga ik voor lekker snel. Ook ik heb tenslotte niet altijd zin om lang in de keuken te staan.

Ik heb deze wraps nu al enkele keren geserveerd op een feestje en ze vinden altijd gretig aftrek. Het is weer eens wat anders dan de gebruikelijke wrap met zalm en roomkaas. Al blijf ik die ook nog steeds ontzettend lekker vinden, moet ik toegeven.

Als wij wraps gegeten hebben als warme maaltijd, dan blijven er altijd wel een paar liggen. Op deze manier kun je die gemakkelijk verwerken. Ik vind het namelijk altijd ontzettend zonde om eten weg te gooien. En als je jezelf eens extra wil verwennen, dan neem je deze wraps lekker mee als lunch naar je werk. Dan heb je toch echt iets om naar uit te kijken!

Ik krijg regelmatig de vraag of ik nog ideeën heb voor een lekker hapje voor op een feestje. Deze stokbroodjes carpaccio doen het gegarandeerd goed. En ook niet onbelangrijk, ze zijn snel en eenvoudig te maken.
In dit recept heb ik simpelweg sneetjes stokbrood gebruikt, maar je kunt ze natuurlijk ook insmeren met wat (olijf)olie en even grillen of roosteren in de oven. Dan krijg je bruschetta met carpaccio. Ook heel lekker, maar net even wat meer werk.

Zoals je ziet staat niet bij alle ingrediënten een hoeveelheid. Dat komt omdat je overal echt maar een klein beetje van nodig hebt en het is ook maar net hoeveel je er van wil gebruiken. Ik heb bijvoorbeeld maar 1 blaadje rucola, een paar stukjes kaas en ongeveer 5 pijnboompitjes per sneetje gebruikt maar je kunt daar natuurlijk veel royaler mee zijn. Overigens kun je veel meer dan 12 sneetjes uit een stokbrood halen, dus een klein stokbroodje zou hier prima volstaan. Of je maakt gewoon lekker veel... Op gaat het toch wel, dat kan ik je garanderen.

Gorkumse zoute bolletjes, ook wel Gorinchemse zoute bolletjes, zijn zoute, ronde biscuitjes op basis van zanddeeg. Omdat er best veel zout in gaat, zijn ze niet aan te raden voor iemand met een hoge bloeddruk. Sowieso is het verstandig er maar een paar van te eten want teveel zout binnen krijgen is voor niemand goed.

Als je gewend bent weinig zout te gebruiken, dan zou ik niet meer dan 5 gram zout in de bolletjes doen anders zul je ze veel te zout vinden. Ik heb de hoeveelheid zout al verlaagd als je kijkt naar de meeste recepten op internet. Die vond ik namelijk zelf ook echt gruwel zout en ik had het idee dat mijn bloeddruk er spontaan van omhoog schoot.

Deze kaasstengels heb je in no time gemaakt en ze zijn ook nog eens ontzettend lekker. Zeker als ze net uit de oven komen en de kaas nog lekker warm en gesmolten is. Maar mocht je ze niet in één keer allemaal op eten (haha..) dan zijn ze koud ook nog altijd de moeite waard. Heel erg gezond zijn ze niet, maar ik vind dat je jezelf best weleens mag trakteren op wat lekkers (waarmee ik overigens niet wil zeggen dat gezond eten niet lekker is, want dat is alles behalve waar).

Ze zijn lekker voor bij de soep of om zo weg te knabbelen. Ik maakte deze kaasstengels bij mijn Zwolse mosterdsoep. Ik vind mosterd en kaas sowieso een goede combinatie en ik vind het altijd lekker om iets met een bite bij de soep te serveren.

Deze saucijzenbroodjes zijn gemaakt met kruiden en specerijen uit de Indische keuken. Het geeft een verrassende twist aan deze broodjes. Echt het proberen waard. En ook nog eens heel eenvoudig om te maken.

Met deze hoeveelheid gehakt kun je 12 goed gevulde broodjes maken. Het is ook erg leuk om er kleinere hapjes te maken. In dat geval halveer je de vellen bladerdeeg en kun je 24 kleine hapjes maken (waarschijnlijk wat meer zelfs). Lekker als borrelhapje of om te serveren op een feestje.