Deze gefrituurde mozzarellaballetjes zijn niet moeilijk te maken, maar je moet ze wel goed in de gaten houden bij het frituren. Voor je weet is de kaas te ver gesmolten en kruipt hij door zijn krokante jasje naar buiten. Maar als ze lukken zijn ze verrukkelijk.

Het enige wat je nodig hebt zijn kleine bolletjes mozzarella, bloem, ei, paneermeel en naar smaak Italiaanse kruiden.

Je kunt ze als voorgerecht opdienen bij een Italiaanse maaltijd. Eventueel met een kleine rucola salade erbij of wat tomatensaus. Maar bij de borrel of op een feestje is het ook een heerlijk hapje. Ze moeten wat mij betreft wel warm geserveerd worden.

De cherrytomaatjes met mozzarella en basilicum kennen we inmiddels wel. Erg lekker, daar niet van, maar soms wil je gewoon net wat anders. Deze cherrytomaatjes met roomkaas en basilicum is daar een voorbeeld van.

Je hebt ze in een handomdraai gemaakt en zijn daardoor ideaal als hapje bij de borrel of voor op een feestje.

Je zou de halve tomaatjes natuurlijk ook weer op elkaar kunnen doen, maar ik vind dit leuker presenteren omdat je zo de roomkaas en basilicum beter ziet.