Ik krijg regelmatig de vraag of ik nog ideeën heb voor een lekker hapje voor op een feestje. Deze stokbroodjes carpaccio doen het gegarandeerd goed. En ook niet onbelangrijk, ze zijn snel en eenvoudig te maken.
In dit recept heb ik simpelweg sneetjes stokbrood gebruikt, maar je kunt ze natuurlijk ook insmeren met wat (olijf)olie en even grillen of roosteren in de oven. Dan krijg je bruschetta met carpaccio. Ook heel lekker, maar net even wat meer werk.

Zoals je ziet staat niet bij alle ingrediënten een hoeveelheid. Dat komt omdat je overal echt maar een klein beetje van nodig hebt en het is ook maar net hoeveel je er van wil gebruiken. Ik heb bijvoorbeeld maar 1 blaadje rucola, een paar stukjes kaas en ongeveer 5 pijnboompitjes per sneetje gebruikt maar je kunt daar natuurlijk veel royaler mee zijn. Overigens kun je veel meer dan 12 sneetjes uit een stokbrood halen, dus een klein stokbroodje zou hier prima volstaan. Of je maakt gewoon lekker veel... Op gaat het toch wel, dat kan ik je garanderen.


Aantal: 12 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
1 stokbrood
12 plakjes carpaccio
rucola
Parmezaanse kaas (zit vaak al in de verpakking als je carpaccio in de supermarkt koopt)
truffelmayonaise
pijnboompitten

Keukenbenodigdheden:
broodmes
kaasschaaf (als je de kaas nog moet schaven)

En zo maak je het:

  • Snijd het stokbrood in sneetjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm dik
  • Besmeer ieder sneetje met wat truffelmayonaise
  • Leg er vervolgens een plakje carpaccio op (het mag er best een beetje rommelig op liggen, dat kijkt alleen maar gezellig als je het mij vraagt)
  • Strooi er wat Parmezaanse kaas en pijnboompitten over
  • Beleg tenslotte ieder sneetje met een blaadje rucola (of enkele blaadjes)
  • Leg de sneetjes stokbrood op een mooi bord of een houten plank
  • Eet smakelijk!