Deze kaasstengels heb je in no time gemaakt en ze zijn ook nog eens ontzettend lekker. Zeker als ze net uit de oven komen en de kaas nog lekker warm en gesmolten is. Maar mocht je ze niet in één keer allemaal op eten (haha..) dan zijn ze koud ook nog altijd de moeite waard. Heel erg gezond zijn ze niet, maar ik vind dat je jezelf best weleens mag trakteren op wat lekkers (waarmee ik overigens niet wil zeggen dat gezond eten niet lekker is, want dat is alles behalve waar).
Ze zijn lekker voor bij de soep of om zo weg te knabbelen. Ik maakte deze kaasstengels bij mijn Zwolse mosterdsoep. Ik vind mosterd en kaas sowieso een goede combinatie en ik vind het altijd lekker om iets met een bite bij de soep te serveren.
Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om deze kaasstengels te maken toen ik me bedacht dat ik soep wilde gaan maken. Maar er bleek nog wat bladerdeeg in de koelkast te liggen dat richting houdsbaarheidsdatum ging, dus besloot ik er maar meteen wat lekkers mee te maken. En dat pakte helemaal niet vervelend uit al zeg ik het zelf.
Aantal stuks: 8-10 stengels
Bereidingstijd: 5 minuten (+ eventueel 30 minuten wachttijd) + 20 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
1 rol vers bladerdeeg
100 gram boerenkaas
1 ei
zeezout
Keukenbenodigdheden:
oven
bakplaat bekleed met siliconenmatje of bakpapier
folie
En zo maak je het:
- Rol het bladerdeeg uit
- Rasp de boerenkaas en verdeel deze over de helft van het bladerdeeg
- Strooi wat zeezout over de kaas
- Vouw het bladerdeeg dubbel en druk even goed aan
- Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het ei
- Optioneel: Verpak het bladerdeeg in folie en leg dit 30 minuten in de vriezer
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Snijd het bladerdeeg in repen van ongeveer 2 cm breed
- Houdt het bladerdeeg bij een punt vast en draai vervolgens een paar keer rond, zodat je een gedraaide stengel krijgt
- Doe dit bij alle stengels (mocht dit nou niet goed lukken dan kun je ze ook gewoon zo afbakken)
- Bestrooi de stengels met nog een beetje zeezout
- Bak de stengels in ongeveer 18-20 krokant in het midden van de oven
- Even laten afkoelen en dan... eet smakelijk!