Ik kreeg afgelopen weekend de vraag of ik nog een lekker hapje wist voor op een feestje. Nou, ideeën genoeg. Uiteindelijk werden de bladerdeeghapjes uitgekozen. Het leuke aan deze hapjes vind ik dat je er heel veel mee kunt variëren en er dus zo voor iedereen wel wat lekkers bij zit.

Ik heb drie varianten gemaakt: zalm, kip en salami. Met onderstaande hoeveelheid maak je van ieder 6 stuks.

Aantal: 18 hapjes
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
2 velletjes bladerdeeg

zalm-roomkaas-basilicum:
1 plak zalm
roomkaas
6 blaadjes basilicum

kip-pesto-zongedroogde tomaatjes:
1 plak kipfilet (vleeswaren)
pesto
3 zongedroogde tomaatjes in reepjes

salami-roomkaas-komkommer:
1 plak salami
roomkaas
6 reepjes komkommer

Keukenbenodigdheden:
oven



En zo maak je het:

  • Laat het bladerdeeg een kleintje beetje ontdooien en snijd van ieder plakje 9 vierkantjes (3 bij 3 vierkantjes dus)
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bak het bladerdeeg in 15 minuten licht bruin en krokant tot er mooie kubusjes ontstaan zijn
  • Snijd de kubusjes door midden
  • Besmeer met roomkaas of pesto
  • Leg er wat zalm, kipfilet of salami op
  • Maak af met basilicum, komkommer of zongedroogde tomaatjes
  • Dien op op een leuke snijplank of een mooi bord
  • Eet smakelijk!