Hou je van tonijn en van tosti, dan is tuna melt echt iets voor jou. Het is namelijk een tonijn tosti! Dat klinkt toch al meteen goed niet dan? Ik gebruikte Turks brood, want daar had ik nog een restje van liggen. Als brood wat ouder is en niet meer zo lekker is om zo op te eten, dan is tosti altijd de perfectie oplossing als je het mij vraagt. Weggooien vind ik zonde en tosti vind ik heel lekker, win win dus :-) Maar als je geen Turks brood in huis hebt dan is gewoon brood natuurlijk een prima alternatief.

Bij de Turkse supermarkt kocht ik een pot paprikapasta. Ik koos voor een pittige variant (aci), maar er was ook een milde variant (tatli) verkrijgbaar. Is er nou geen Turkse supermarkt in de buurt, dan zou je het ook nog in de grotere supermarkt kunnen proberen. De pasta die ik gebruikte is van het merk Öncü, maar er zijn nog veel meer merken dus kijk gewoon wat je kunt vinden.

Het is sowieso echt de moeite waard om eens naar een Turkse supermarkt te gaan. Daar zie je toch weer dingen in de schappen liggen die je in de gewone supermarkt niet kunt vinden. Mijn ervaring is dat de medewerkers maar al te graag uitleg geven over de producten en suggesties geven over hoe het product te gebruiken. En daar word ik altijd weer blij van. Ik probeer graag nieuwe dingen uit, maar als je niet weet wat je met een product kunt doen ben je toch sneller geneigd om het maar te laten liggen. Dus ga je naar een Turkse supermarkt, vraag dan gewoon eens wat advies zou ik zeggen.

Nog even een foto van de paprikapasta die ik gebruikt heb, voor het geval je geen idee hebt waar je naar moet zoeken :-)


Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
1/4e Turks brood (pide)
1/3e blikje tonijn op water
1 plak jonge kaas
1/2 rode ui
1 eetlepel paprikapasta (biber salçası)
1 eetlepel verse peterselie

Keukenbenodigdheden:
compact grill

En zo maak je het:

  • Snipper de rode ui
  • Snijd het Turks brood door midden en besmeer de ene helft van het brood met de paprikapasta
  • Verdeel de tonijn, rode ui en peterselie over het brood en leg de kaas bovenop
  • Leg de andere helft van het brood er weer op
  • Grill de tosti enkele minuten tot de kaas gesmolten is en er goudbruine grillstrepen zichtbaar zijn
  • Eet smakelijk!