Eerder deze week plaatste ik een recept voor tzatziki. Mocht je nou nog wat over hebben, dan kun je die prima gebruiken om deze Griekse panini te maken.

De ingrediƫnten op de panini worden ook gebruikt in de traditionele Griekse boerensalade. Natuurlijk zo op zich al super lekker om te eten, maar op een panini is ook echt het proberen waard.
Ik had nog wat Griekse salade over en er lagen nog panini's die op moesten, dus deze panini is eigenlijk een beetje bij toeval ontstaan. Ik vond hem zo lekker dat ik hem er in ieder geval in hou!

TIP: Wil je er voor zorgen dat je contactgrill schoon blijft, leg de panini dan tussen twee velletjes bakpapier. Vocht en vet wat er uit loop vang je zo meteen op.


Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
1 panini
1 rijpe (tros)tomaat in plakjes
enkele plakjes komkommer
enkele uienringen
4 zwarte olijven, gehalveerd
een stukje feta van ongeveer 1 cm dik
2 eetlepels tzatziki
scheutje olijfolie
enkele druppels azijn
zout
oregano

Keukenbenodigdheden:
contactgrill
mengkom

En zo maak je het:

  • Doe de plakjes tomaat, komkommer, uienringen en olijven in een kom
  • Voeg hier wat olijfolie en enkele druppels azijn aan toe en strooi er wat zout en oregano over
  • Schep het geheel goed om
  • Halveer de panini en besmeer deze met tzatziki
  • Leg daar achtereenvolgens plakjes komkommer, plakjes tomaat, uienringen en olijven op
  • Verkruimel de feta er over
  • Leg de panini in de grill en laat deze lekker knapperig worden
  • Eet smakelijk!