Ik vind tonijnsalade ontzettend lekker, maar omdat er vaak toch wel een flinke hoeveelheid mayonaise in gaat is het niet heel erg gezond. Ook de kant-en-klaar varianten in de winkel zijn alles behalve gezond. Daarom bedacht ik deze variant op basis van Griekse yoghurt met 0% vet en extra groenten. Super lekker en gezond!

Door ze te serveren in kleine slablaadjes ziet het er heel vrolijk uit. Bovendien is het zo heel geschikt om te gebruiken in een koolhydraatbeperkte voeding.

Deze tonijnsalade is natuurlijk ook lekker om op een toastje of stokbrood te serveren.


Aantal porties: 8
Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
8 blaadjes sla romaine
1 blikje tonijn op water
3 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
1 tomaat
1/4e gele paprika
4 plakken komkommer
1/2 rode ui
tuinkers
versgemalen vierseizoenenpeper
verse bieslook

En zo maak je het:

  • Haal de 8 mooiste blaadjes van een kropje sla romaine af
  • Spoel ze schoon
  • Laat een blikje tonijn goed uitlekken en doe de tonijn in een schaaltje
  • Voeg de Griekse yoghurt toe en meng goed met elkaar
  • Snijd tomaat, paprika, komkommer en rode ui in kleine stukjes en voeg deze toe aan het tonijnmengsel
  • Schep even goed door elkaar en voeg dan tuinkers, peper en bieslook naar smaak toe
  • Leg de slablaadjes op een bord en schep op ieder blaadje wat tonijnsalade
  • Eet smakelijk!