Op de Appelplukdagen van de Philipsfruittuin mochten naast appels ook peren geplukt worden. Hoe kan het ook anders dan dat die dus ook een aantal mee naar huis moesten. In de koelkast had ik nog een blok geitenkaas liggen. Tja, 1 + 1= 2 dus een combinatie van deze twee kon dan ook echt niet missen.
Ik besloot er een lekker lunchgerecht van te maken. Ik had nog afbakstokbrood liggen dus daarom gebruikte ik die, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een vers stokbrood halen. Wat heb ik zitten smullen!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
2 afbak stokbroodjes
1 peer (Conference of andere handpeer)
3 eetlepels honing
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels walnoten, gehakt
1 eetlepel olijfolie
beetje olijfolie om het stokbrood mee te besmeren
2 handjes rucola
30 gram geraspte geitenkaas
Keukenbenodigdheden:
oven
contactgrill
koekenpan
En zo maak je het:
- Bak het stokbrood volgens gebruiksaanwijzing af
- Halveer de peer in de lengte en snijd daarna nogmaals in de lengte door midden
- Snijd vervolgens dunne plakjes van de peer
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de peer hierin op middelhoog vuur in enkele minuten gaar
- Voeg balsamicoazijn en honing toe en schep de plakjes peer een paar keer om zodat deze bedekt zijn met de azijn en honing
- Verhit een minuutje of drie en laat ze dan op keukenpapier uitlekken
- Snijd het stokbrood in plakken en besmeer deze met een klein beetje olijfolie
- Zet de contactgrill aan en als deze op temperatuur is bak je de plakjes stokbrood tot ze knapperig zijn
- Leg op ieder bord een handje rucola en leg hierop enkele plakken stokbrood
- Doe op ieder stukje stokbrood twee plakjes peer en rasp er wat geitenkaas over
- Strooi er tenslotte nog wat walnoten over
- Eet smakelijk!