Op dagen dat ik werk, is het meestal mijn vriend die kookt. Maar mocht het dan toch een keer zo uit komen dat ik toch kook dan is dit een gerecht wat ik graag klaar maak. Je hebt er weinig werk aan dus het is ideaal na een drukke dag.
Pesto aardappeltjes maak je met slechts vijf ingrediënten. Ik heb ze deze keer gemaakt met groene pesto, maar het kan natuurlijk ook met rode pesto. Dat is een kwestie van smaak. Uiteraard kun je pesto ook zelf maken, maar ik wilde het deze keer lekker eenvoudig houden en heb dus gekozen voor kant-en-klare pesto.
Voor degenen met een notenallergie wellicht nog een interessant weetje: in veel kant-en-klare pesto's worden walnoten of andere noten gebruikt als vulmiddel in plaats van pijnboompitten. Goed om in de gaten te houden dus!
Aantal personen: 2-3
Bereidingstijd: 30 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
500 gram krieltjes
6 cherrytomaten
2 eetlepels groene pesto
Parmezaanse kaas naar smaak
verse basilicum
Keukenbenodigdheden:
kookpan
oven
ovenschaal
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Was de krieltjes en snijd deze door midden
- Doe de krieltjes in een kookpan en vul deze zover met water dat de krieltjes net onder staan
- Breng aan de kook en laat een minuut of vijf koken
- Giet vervolgens af en laat de krieltjes een beetje afkoelen
- Schep de groene pesto door de krieltjes en doe ze vervolgens in een ovenschaal
- Halveer de cherrytomaten en doe deze ook in de ovenschaal
- Rasp wat Parmezaanse kaas over de krieltjes en zet de schaal vervolgens in de oven gedurende ongeveer 20-25 minuten totdat de krieltjes gaar zijn
- Serveer met wat verse basilicum
- Eet smakelijk!