Deze aardappelsalade heb ik al vaak gemaakt als bijgerecht voor bij de barbecue. Het is een leuke variant op de traditionele aardappelsalade. Hoewel ik die ook erg lekker vind, is het ook weleens leuk om wat te variëren. Als er nog wat over blijft, dan vind ik dat helemaal niet erg want dan heb ik meteen een lekkere lunch voor de volgende dag. Het komt dus ook wel voor dat ik gewoon extra veel maak, zodat er zeker wat over blijft. 

De aardappelen kun je het beste al even van te voren koken, want die moeten volledig afkoelen. Het is tenslotte een koude aardappelsalade. Die tijd heb ik niet meegerekend in de bereidingstijd.

Natuurlijk kun je er naar keuze andere groenten in doen of er nog wat extra aan toevoegen.


Aantal personen: 3-4
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
250 gram vastkokende aardappelen
1/2 komkommer
4 eetlepels mais uit blik/glas
1 rode paprika
1 rode ui
6 cherrytomaten
handje verse koriander
versgemalen peper

dressing:
2 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels appelciderazijn
4 eetlepels mayonaise
rasp van 1 limoen
eventueel nog wat sap van de limoen

Keukenbenodigdheden:
kookpan
kommetje
schaal
garde

En zo maak je het:

  • Schil de aardappelen en snijd deze in vieren
  • Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar en laat vervolgens afkoelen
  • Snijd de aardappelen, komkommer en paprika in blokjes
  • Snipper de ui en snijd de cherrytomaten in vieren
  • Maak de dressing door alle ingrediënten in een kommetje te doen en vervolgens met de garde glad te kloppen
  • Doe alle groenten en de aardappels in een schaal en schenk de dressing er over
  • Meng goed met elkaar zodat alle groenten en aardappels bedekt zijn met de dressing
  • Doe er een flinke hand fijngesneden koriander in en breng verder op smaak met versgemalen peper
  • Nogmaals even goed mengen
  • Eet smakelijk!