Deze champignonsaus staat bij ons regelmatig op het menu. Soms met varkenshaas en soms, zoals vandaag, met pasta. De hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 4 personen. Daarom eten wij er twee dagen van, of ik gebruik wat over is voor mijn lunch. Dat was overigens ook vandaag zo. Mijn vriend is namelijk geen fan van pasta, zoals ik al vaker verteld heb. Ik maak daarom regelmatig een pastagerecht als lunch. Soms moet je jezelf een beetje verwennen. Zeker op maandagen als je een druk weekend achter de rug hebt.

Onze weekenden bestaan de afgelopen 7 maanden voornamelijk uit klussen. Het is fijn dat we iedere week weer een stapje dichter bij ons droomhuis komen, maar tegelijkertijd is het ook echt zwaar. We proberen wel af en toe iets leuks te gaan doen, maar vaak verkiezen we toch klussen boven iets anders. Want iedere week is er wel weer iets wat we eigenlijk echt af willen hebben.

Omdat we merken dat het klustempo langzaam wat verlaagd, hebben we afgesproken in het nieuwe jaar minimaal één klusvrij weekend per maand in te lassen. We moeten het namelijk wel nog enige tijd vol zien te houden, gezien onze verbouwing een vijfjarenplan is. Goed voor jezelf zorgen is daarom heel belangrijk.

En goed voor jezelf zorgen is ook lekker eten, om de cirkel even rond te maken.


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
300 gram fusilli
500 gram broccoli
250 gram champignons
1 ui
2 knoflookteentjes
200 ml slagroom
250 ml runderbouillon (of groentebouillon)
1 eetlepel olie
1 flinke eetlepel bloem (15 gram)
2 eetlepels verse peterselie
versgemalen vier seizoenen peper
snufje zout

Keukenbenodigdheden:
steelpan
twee kookpannen

En zo maak je het:

  • Begin met het maken van de champignonsaus, deze heeft de meeste tijd nodig:
  • Snijd de champignons in vieren
  • Snipper de ui en de knoflook
  • Verwarm de olie in de steelpan en fruit ui en knoflook hier zachtjes in aan
  • Wanneer de ui glazig ziet, voeg je de champignons toe
  • Zodra deze geslonken zijn voeg je de bloem toe
  • Meng deze door de champignons en laat vijf minuten zachtjes bakken om de bloem te laten garen
  • Voeg vervolgens de bouillon beetje bij beetje toe. Roer steeds goed door tot de bouillon volledig is opgenomen en voeg dan het volgende beetje weer toe
  • Daarna kun je slagroom in één keer toevoegen
  • Breng aan de kook en voeg de peterselie en wat peper en zout naar smaak toe
  • Laat de saus gedurende 20 tot 30 minuten zachtjes inkoken. Hij mag vrij dik zijn, maar moet nog wel goed met de pasta te vermengen zijn)
  • Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in een bodem (de broccoli moet voor ongeveer driekwart onder water staan) water beetgaar in ongeveer 4-6 minuten (afhankelijk van de grootte van de roosjes).
  • Giet de pasta af en voeg de champignonsaus toe aan de pasta. Doe ook de broccoli erbij en schep even goed om zodat de saus zich volledig over de pasta verdeelt
  • Verdeel de pasta over vier borden
  • Eet smakelijk!