Vandaag weer wat lekkere pasta-inspiratie met deze pastasalade met druiven en geitenkaas. In 20 minuten staat deze salade op tafel. En dan gaat een groot deel van de tijd ook nog eens zitten in het laten afkoelen van de pasta. Je hoeft maar een paar handelingen te doen. Deze pastasalade is daarom ook heel goed te maken wanneer je nog niet zo ervaren bent in de keuken.

Deze pastasalade past ook goed in een vegetarisch eetpatroon, of wanneer je gewoon wat minder vlees wil eten. Want het is inmiddels wel redelijk bekend dat we gemiddeld gezien best wel wat zouden mogen minderen met de hoeveelheid vlees die we eten.

Momenteel ben ik over dit onderwerp een blogreeks aan het schrijven. Daarin zal ik onder andere tips geven hoe je ervoor kunt zorgen dat je toch alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt en welke producten je hierbij kunnen helpen. Natuurlijk zal ik hierbij ook veel lekkere recepten geven, zodat je meteen aan de slag kunt. Maar nu eerst gewoon even lekker genieten van dit heerlijke gerecht!


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig:

Ingrediënten:
150 gram ongekookte pasta (penne)
60 gram zachte geitenkaas
1 eetlepel honing
12 druiven
8 walnoten
8 blaadjes basilicum
zwarte peper

Keukenbenodigdheden:
kookpan

En zo maak je het:

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente (ik hou hiervoor de minimale kooktijd aan)
  • Giet de pasta af en doe de geitenkaas erbij
  • Laat met het deksel op de pan de geitenkaas smelten
  • Roer af en toe door, zodat de geitenkaas goed verdeeld wordt door de pasta
  • Wanneer de geitenkaas gesmolten is laat je de pasta verder afkoelen
  • Voeg de druiven en walnoten toe en breng op smaak met zwarte peper
  • Doe de pastasalade in een kom en besprenkel deze met honing
  • Garneer met wat verse basilicum
  • Eet smakelijk!