Het is weer aspergetijd en daar word ik vrolijk van! Met name groene asperges vind ik erg lekker en dan eet ik ze het liefst gegrild. Daarom is dat de bereidingswijze die ik in dit gerecht gekozen heb. Mocht je nou geen grillpan hebben, dan is dat helemaal geen probleem. In plaats van grillen kun je ze ook even bakken.

Voor dit gerecht heb ik wokgarnalen uit de diepvries gebruikt. Deze laat ik van te voren ontdooien. Het voordeel van wokgarnalen is dat deze al gepeld zijn. Ik gebruik wel het liefst rauwe garnalen, zodat je goed kunt zien wanneer ze klaar zijn. Als ze rauw zijn, zijn ze in eerste instantie grijzig maar doe je ze in de wok dan zie je ze al snel mooi roze worden. Zijn ze helemaal roze, dan zijn ze gaar.

Wil je dit gerecht koolhydraatarm maken dan kun je in plaats van gewone spaghetti ook spaghetti van courgette maken. In dat geval maak je mooie dunne slierten van de courgette en doe je deze rauw bij de garnalen en asperges. De courgette heeft namelijk maar heel kort nodig, zodat hij wel een beetje bite behoudt. Hooguit een paar minuutjes mee verwarmen in de wok is dan al voldoende. Één ding is zeker, koolhydraatarme voeding hoeft zeker niet saai te zijn!


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
250 gram spaghetti
200 gram garnalen
300 gram groene asperges
1 citroen
100 ml slagroom
20 gram harde geitenkaas
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
zwarte peper

Keukenbenodigdheden:
kookpan
grillpan
wok

En zo maak je het:

  • Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af
  • Zet de grillpan op het vuur en laat deze goed warm worden
  • Wrijf de asperges in met een eetlepel olie en grill ze in ongeveer 6-8 minuten gaar
  • Snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 cm en zet deze even apart
  • Zet intussen een pan met ruim water op het vuur en breng deze aan de kook
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar en spoel daarna af met koud water
  • Zet ook de spaghetti even apart
  • Verhit een eetlepel olie in de wok en doe de garnalen er in
  • Pers de teentjes knoflook boven de wok uit en roer het geheel goed om
  • Wanneer de garnalen roze zijn voeg je de asperges toe
  • Rasp de geitenkaas en voeg deze samen met de slagroom toe aan de garnalen en asperges
  • Snijd de citroen door midden en voeg sap van een halve citroen toe
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper
  • Doe tenslotte de spaghetti erbij en verwarm het geheel nog even goed door
  • Verdeel de pasta over twee borden
  • Snijd van de andere citroenhelft partjes en leg deze op de pasta
  • Eet smakelijk!