De pastarecepten blijven een beetje achter op mijn blog. Daarom werd het wel weer eens tijd voor een lekkere pasta. Ik maakte cannelloni gevuld met krab in een paprika-tomatensaus.
Voor de cannelloni gebruik ik het liefst lasagnevellen in plaats van kant-en-klare cannelloni. Lasagnevellen zijn namelijk veel gemakkelijker te vullen en het risico op gebroken cannelloni buisjes is altijd erg groot wanneer je deze kant-en-klaar koopt en dat vind ik zonde.
Geen liefhebber van krab? Dan vervang je deze gewoon door tonijn (uit blik) of gerookte zalm. Ook heel erg lekker!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
6 lasagnevellen
150 gram krabvlees
2 lente uitjes
4 cherrytomaatjes
50 gram roomkaas
25 gram Parmezaanse kaas
50 gram mozzarella
versgemalen zwarte peper
verse basilicum
paprika-tomatensaus:
1 blik tomatenstukjes (400 ml)
1/2 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olie
versgemalen zwarte peper
Italiaanse kruiden
Keukenbenodigdheden:
kookpan 2x
staafmixer
ovenschaal
oven
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Kook de lasagnevellen in ruim kokend water in ongeveer 4 minuten redelijk gaar (ze moeten buigzaam zijn)
- Leg ze naast elkaar op schone theedoeken en dek ze af met een theedoek om uitdrogen te voorkomen
- Snijd de ui en knoflook in grove stukken
- Verhit een eetlepel olie in een kookpan en fruit hierin ui en knoflook tot de ui glazig is
- Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng aan de kook
- Laat de saus vijf minuten koken
- Snijd intussen de paprika in grove stukken en voeg deze toe aan de saus
- Laat deze ook nog ongeveer vijf minuten meekoken tot hij zacht is
- Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer redelijk glad
- Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en Italiaanse kruiden
- Zet tot nader gebruik apart
- Snijd het krabvlees in kleine stukjes en meng deze met de roomkaas
- Snijd de lente uitjes in ringen en de cherrytomaatjes in kleine stukjes
- Meng deze door het krabmengsel en breng op smaak met versgemalen zwarte peper
- Leg een lasagnevel op je werkblad en leg op een uiteinde een flinke eetlepel van het krabmengsel
- Verdeel dit over de breedte van het vel en rol daarna voorzichtig op
- Doe dit ook met de overige lasagnevellen, zodat je zes cannelloni krijgt
- Schep een laagje van de paprika-tomatensaus in de ovenschaal en leg hier de cannelloni op
- Vervolgens schep je de overige paprika-tomatensaus over de cannelloni
- Rasp de Parmezaanse kaas over de saus en snijd mozzarella in kleine stukjes en strooi deze er over
- Bak in ongeveer 30 minuten af in het midden van de oven
- Garneer met verse basilicumblaadjes en eventueel naar smaak nog wat geraspte Parmezaanse kaas
- Eet smakelijk!