Ik heb al veel gerechten met pompoen gemaakt, maar pompoencurry had ik nog nooit geprobeerd. Daarom werd het toch weleens tijd om deze uit te proberen.

Ik heb in dit recept panang currypasta gebruikt. Deze curry wordt vaak in combinatie met rundvlees gebruikt, maar hij combineert ook heerlijk met pompoen. Let er op dat panang currypasta gemaakt is van onder andere garnalenpasta, dus als je vegetarisch eet kun je beter voor een andere variant kiezen. Je kunt natuurlijk ook zelf je currypasta maken. Het is redelijk bewerkelijk en kost wat tijd, maar je kunt het weken bewaren in de koelkast (in een goed gesteriliseerd potje).

Deze pompoencurry is heerlijk met witte rijst of met wat naanbrood.


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten


Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
400 ml kokosmelk
1 flespompoen
1 ui
1 eetlepel zonnebloemolie
3 theelepels panang currypasta
verse koriander
peper
zout

Keukenbenodigdheden:
wok

En zo maak je het:

  • Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes
  • Ontdoe de pompoen van de schil met een dunschiller en snijd vervolgens in blokjes (ongeveer 1,5 bij 1,5 cm)
  • Snijd de ui in ringen
  • Verhit de olie in een wok en bak de currypasta hierin gedurende 3 minuten
  • Voeg vervolgens de ui toe en bak deze een minuutje mee
  • Doe daarna de pompoen erbij en bak nog eens drie minuten
  • Schenk de kokosmelk erbij, breng het geheel aan de kook en laat vervolgens zo'n 25 minuten koken tot de pompoen gaar is
  • Breng op smaak met peper en zout en garneer met de koriander
  • Eet smakelijk!