Deze burgers zijn gemaakt met kipgehakt. Je kunt ze natuurlijk ook met rundergehakt of een andere gehaktsoort naar keuze maken.

Ik heb ze een beetje een Grieks tintje gegeven, door het gebruik van feta. Een beetje tzatziki en een verse salade erbij is erg lekker. Eventueel kun je ze natuurlijk ook op een broodje doen.

Ik heb ze in de pan bereid, maar op de bbq zijn ze misschien wel nog lekkerder.


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:

Ingrediƫnten:
350 gram kipgehakt
50 gram feta
1/2 rode ui
1/4 paprika
1 ei
4 eetlepels paneermeel
beetje bloem
1 theelepel oregano
1/2 theelepel tijm
versgemalen vierseizoenen peper

En zo maak je het:

  • Snipper de rode ui, snijd de paprika in blokjes en verkruimel de feta
  • Doe in een schaal het gehakt, de rode ui, paprika en feta en meng het geheel goed
  • Voeg de paneermeel en het ei toe en meng nogmaals goed (het mengsel kan nog klef en nat zijn, maar dat geeft niet. Mocht het echt te nat zijn voeg dan nog wat extra paneermeel toe
  • Breng het gehaktmengsel op smaak met oregano, tijm en peper
  • Vorm vier burgers
  • Doe wat bloem op een bord en wentel hier de burgers door (ze hoeven niet helemaal bedekt te zijn)
  • Verhit een scheutje olie in de pan en als deze warm is doe je voorzichtig de burgers in de pan
  • Bak ze in 15-20 minuten gaar en mooi bruin onder regelmatig keren (doe dit voorzichtig zodat de burgers niet kapot gaan en niet op te hoog vuur om te voorkomen dat ze aanbranden)
  • Eet smakelijk!