Het recept voor kipcurry met sperziebonen stond als één van de eerste recepten op mijn blog. Inmiddels vind ik het echter tijd voor een update, omdat ik het recept wat er op stond inmiddels niet meer goed genoeg vind. Al doende leert men, en dat geldt ook zeker in de keuken. Daarom deel ik bij deze het verbeterde recept van deze kipcurry.

In het oude recept gebruikte ik kant-en-klare currypasta en dat doe ik nu weer. Ik gebruik het liefst altijd hetzelfde merk, omdat er echt heel veel verschil in smaak kan zitten. Wanneer je dan dezelfde hoeveelheid currypasta gebruikt, smaakt het hele gerecht toch ineens anders. Ik gebruik de Massaman currypasta van het merk Cock Brand.

Een heel groot nadeel van kant-en-klare currypasta is de enorme hoeveelheid zout die er in zit. Mocht je om wat voor reden dan ook dus op je zoutintake moeten letten, dan kan ik je deze curry echt afraden. Helaas, want lekker is hij wel. Meteen een goede reminder dat ik echt eens op zoek moet gaan naar een recept voor een currypasta die snel zelf te maken is en véél minder zout bevat.


Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 45 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
250 gram kipfilet
225 gram rijst
400 ml kokosmelk
60 gram Massaman currypasta
350 gram sperziebonen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olie

Keukenbenodigdheden:
kookpan
wok

En zo maak je het:

  • Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
  • Verwarm de olie in de wok en bak de currypasta een minuut of drie zodat alle smaken goed los komen
  • Snijd de ui in wat grovere stukken en pers de knoflook uit
  • Voeg deze toe aan de currypasta en bak nog eens een minuut of drie mee
  • Doe daarna de kokosmelk erbij en breng aan de kook
  • Laat de curry vijf tot tien minuten inkoken
  • Snijd de eindjes van de sperziebonen af en halveer deze indien ze vrij lang zijn
  • Voeg de sperziebonen toe aan de curry en laat gedurende ongeveer 6 minuten meekoken
  • Snijd intussen de kip in stukjes en voeg deze toe aan de curry
  • Laat het geheel onder regelmatig roeren nog 8-10 minuten zachtjes meekoken
  • Controleer of de kip gaar is
  • Schep de rijst en de curry op een bord
  • Serveer er eventueel nog wat kroepoek of cassave bij
  • Eet smakelijk!