Deze hete kip staat in no time op tafel. Erg lekker om te serveren met wat witte rijst en schijfjes komkommer. De frisse komkommer is een goede tegenhanger voor de pittigheid van de kip.

Ik heb 2 theelepels sambal gebruikt toen ik het gerecht maakte. Nu ben ik een liefhebber van pittig eten, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Wil je het iets milder gebruik dan maar 1 theelepel sambal of laat het zelfs helemaal weg. Ook dan heb je een smakelijk kipgerecht!


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig:

Ingrediƫnten:
2 kipfilets
1/2 ui
4 eetlepels ketjap
1-2 theelepels sambal
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel olie

Keukenbenodigheden:
mengkom
wok

En zo maak je het:

  • Snipper de ui
  • Snijd de kipfilet in blokjes
  • Meng de kipfilet met de ketjap, sambal, gember- en knoflookpoeder
  • Verhit een eetlepel olie in de wok
  • Fruit de ui hierin aan tot deze glazig ziet
  • Voeg dan de kip toe en bak in ongeveer 10 minuten gaar
  • Eet smakelijk!