Ondanks dat wij vaak kip eten, staan er op mijn foodblog nog maar weinig kiprecepten. Tijd om daar eens verandering in aan te brengen!
Ik gebruik vaak kipfilet, omdat het erg veelzijdig is en daarnaast is het natuurlijk een mager stukje 'vlees' wat ik ook niet onbelangrijk vind.
Een ander voordeel is dat kipfilet snel gaar is en je daardoor niet veel tijd nodig hebt om toch een volledige maaltijd op tafel te zetten.
Ook dit recept kost je maar 20 minuutjes!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
2 kipfilets
100 gram witte rijst
250 gram sperziebonen
1 kleine rode ui
10-15 cherrytomaten
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olie
2 eetlepels ketjap
1/2 theelepel gemberpoeder
versgemalen vierseizoenen peper
Keukenbenodigdheden:
kookpan 2x
wok
En zo maak je het:
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar
- Maak de sperziebonen schoon, snijd de uiteinden er vanaf en halveer ze
- Doe de sperziebonen in een kookpan en doe er zoveel water bij dat de bonen net onder water staan
- Breng aan de kook en kook gedurende 6-8 minuten beetgaar
- Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm
- Snijd de ui in ringen en halveer de cherrytomaten
- Verhit de olie in een wok en bak de kipfilet hierin rondom bruin
- Voeg dan de ui toe en pers de knoflook er boven uit
- Bak gedurende een minuut of vijf totdat de kip zo goed als gaar is
- Voeg dan ketjap en gemberpoeder toe en schep het geheel enkele malen goed om
- Doe de sperziebonen en tomaten erbij en verhit nog enkele minuten totdat alles goed warm is
- Breng op smaak met peper
- Doe de rijst in een kommetje en serveer de kip ketjap apart
- Eet smakelijk!