Zin in pizza maar geen zin om eerst nog aan de slag te moeten met deeg? Maak dan eens een tortillapizza. Tortilla's kun je prima gebruiken als bodem. Ze zijn natuurlijk wel heel dun, dus even oppassen als je hem van de bakplaat haalt!
Wij hebben een rookoventje dus ik rook mijn zalm zelf, maar je kunt natuurlijk ook gerookte zalm bij de visboer of in de supermarkt halen. In de beschrijving ga ik voor het gemak uit van kant en klaar gerookte zalm. De rucola doe je er pas op als de pizza uit de oven is en geeft net even dat extraatje!
Je kunt natuurlijk alles er op doen wat je lekker vindt. Ik heb gekozen voor gerookte zalm, courgette en champignons.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
2 tortilla's
200 gram gerookte zalm
100 ml gezeefde tomaten
1 lente ui
een paar champignons
een paar plakjes courgette
50 gram geraspte kaas
handje rucola
Italiaanse kruiden
peper
zout
Keukenbenodigdheden:
oven
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg bakpapier op de bakplaat en leg hierop de tortilla's (ik heb twee bakplaten gebruikt, omdat ze bij mij net niet naast elkaar konden liggen)
- Besmeer de tortilla met de gezeefde tomaten
- Verdeel de gerookte zalm over de tortilla's
- Snijd de lente ui in stukjes en leg deze op de tortilla's
- Snijd champignons en courgette in plakjes en verdeel deze ook over de tortilla's
- Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout en strooi de kaas er over
- Bak de tortilla's ongeveer 5-7 minuten in de oven
- Doe ze op een bord en verdeel de rucola er over
- Eet smakelijk!