Met dit recept ben ik stiekem echt wel heel erg blij. Garnalen is sowieso iets waar ik echt gek op ben. Eigenlijk best wel grappig, want tot een jaar of tien geleden vond ik ze echt heel eng en vies. Nu is het 9 van de 10 keer zo dat wanneer we gaan uiteten en er garnalen op het menu staan, ik die zal kiezen. Tenzij ik ook voor een schotel kan gaan, waar garnalen onderdeel van zijn of wanneer ik als voorgerecht garnalen gehad heb (en zelfs dan...) . Hoe dan, met garnalen zit je bij dus eigenlijk altijd goed.

Hoe gek is het dan dat je echt heel erg goed moet speuren naar een recept met garnalen op mijn blog. Tijd om daar eens heel snel verandering in te gaan brengen.

Dit Toscaanse garnalenpannetje is heel erg lekker met pasta, maar ook met bijvoorbeeld brood. Dat kun je heerlijk dippen in de saus... Ik krijg er spontaan trek van!


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
300 gram garnalen (ik gebruikte gepelde wokgarnalen)
200 ml slagroom
100 ml witte wijn
1 ui
2 teentjes knoflook
10 zongedroogde tomaten
1 blikje tomatenpuree
25 gram geraspte Parmezaanse kaas + nog wat extra ter garnering
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels gedroogde oregano
versgemalen zwarte peper
zout
verse peterselie

Keukenbenodigdheden:
hapjespan

En zo maak je het:

  • Snipper de ui en snijd of pers de knoflook
  • Bestrooi de garnalen met wat peper en zout
  • Verhit de olijfolie in de pan en bak de garnalen hierin kort aan en haal ze dan uit de pan
  • Doe ui en knoflook in dezelfde pan en fruit deze hier in aan
  • Voeg tomatenpuree toe en bak dit op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes of stukjes en voeg deze toe
  • Voeg ook de witte wijn toe en laat ongeveer 5 tot 10 minuten inkoken
  • Daarna mag de slagroom erbij, evenals de oregano en zwarte peper
  • Laat vervolgens nog 5 minuten inkoken
  • Doe de garnalen er weer bij
  • Voeg 25 gram Parmezaanse kaas toe en roer he goed door
  • Strooi de rest van de Parmezaanse kaas er over en maak af met wat peterselie
  • Eet smakelijk!