Afgelopen weekend ging ik naar de markt en besloot ik daar vis te kopen. Ik had mijn oog laten vallen op heerlijke zeetong. Wat mij betreft hoef je voor een mooi stukje vis op je bord helemaal niet zoveel uit de kast te halen.
Ik besloot er daarom zeetong à la meunière van te maken. Dat klinkt misschien wel spannender dan het is, want eigenlijk houdt dat alleen maar in dat de vis bedekt wordt met bloem, in boter gebakken wordt en met citroen en peterselie geserveerd. Niet spannend, maar wel héél lekker.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
300 gram vastkokende aardappelen
2 zeetongen
1/2 citroen
bloem
30 gram (room)boter
verse peterselie
versgemalen zwarte peper
zout
Keukenbenodigdheden:
kookpan
2 grote koekenpannen
bord
En zo maak je het:
- Schil de aardappelen en snijd in vier parten
- Kook gaar in ongeveer 15-20 minuten
- Bestrooi intussen de zeetongen met peper en zout
- Doe wat bloem op een bord
- Haal de zeetongen door de bloem en klop overtollig bloem er af (zorg dat de vis helemaal bedekt is met bloem)
- Verwarm (room)boter in de koekenpannen
- Zodra het schuim van de boter is weggetrokken doe je in iedere pan een zeetong
- Bak ongeveer 4 minuten aan de ene kant op middelhoog vuur totdat er een mooi korstje ontstaan is
- Knijp de citroen uit in de boter en over de vis
- Draai voorzichtig om en bak ook de andere kant nog 4 minuten tot ook die zijde een mooi korstje heeft gekregen
- Leg de zeetong op een bord
- Doe de aardappels erbij en strooi wat peterselie over de aardappels en de zeetong
- Eet smakelijk!