Deze supersnelle aardappelschotel bevat maar enkele ingrediƫnten en staat in een handomdraai op tafel. Ideaal als je weinig tijd hebt.
Chorizo is een worstsoort afkomstig uit Spanje en geef een pittig accent aan dit gerecht. Hou je niet van de uitgesproken smaak van chorizo, dan kun je het ook vervangen door gehakt.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
400 gram vastkokende aardappelen
125 gram chorizo
1 rode paprika
1 ui
1 blik tomatenblokjes
scheutje olie
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels oregano
verse peterselie
versgemalen zwarte peper
Keukenbenodigdheden:
hapjespan
En zo maak je het:
- Schil de aardappelen en snijd grote aardappelen door midden
- Breng water aan de kook en kook de aardappelen ongeveer 10 minuten (ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn, maar mogen ook niet meer heel hard zijn)
- Snijd intussen de ui in ringen en paprika en chorizo in blokjes
- Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en fruit hierin de ui ongeveer 2 minuten
- Voeg daarna de paprika en chorizo toe en bak het geheel zo'n 5 minuten
- Vervolgens gaan de tomatenblokjes erbij. Voeg een scheutje water toe en breng aan de kook
- Giet de aardappelen af en snijd ook deze in blokjes
- Voeg ook dit toe aan het chorizomengsel en breng op smaak met paprikapoeder, oregano en peper
- Laat het geheel nog zo'n 10-15 minuten pruttelen totdat de aardappels gaar zijn
- Doe de aardappelschotel op een bord en strooi er wat verse peterselie over
- Eet smakelijk!