Hachee is een traditioneel stoofgerecht op basis van rundvlees, uien en azijn. Vaak wordt het geserveerd in combinatie met rode kool en aardappelpuree of met hutspot. De azijn is een essentieel onderdeel van dit gerecht, want het zuur zorgt er voor dat het vlees mooi zacht wordt.

De laatste tijd maak ik naast hachee ook regelmatig andere stoofpotjes. Dat is iets wat ik voorheen eigenlijk nooit deed. In het verleden heb ik het weleens geprobeerd, maar ik kreeg het vlees toen niet zacht genoeg. Waarschijnlijk heb ik gewoon te weinig geduld gehad. Ik trek nu altijd minimaal 6 uur uit voor de bereiding en dan komt het eigenlijk altijd wel goed.


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten + 6 uur stoven

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
500 gram runderriblappen
500 ml runderbouillon
2 uien
30 gram ontbijtkoek
50 gram boter
50 ml azijn
2 eetlepels bloem
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
versgemalen zwarte peper
zout

Keukenbenodigdheden:
Braadpan

En zo maak je het:

  • Snijd het vlees in dobbelstenen en breng op smaak met peper en zout
  • Strooi de bloem over het vlees en hussel het vlees goed door elkaar zodat ieder stukje met bloem bedekt is
  • Snijd de uien in grove stukken
  • Verwarm de boter in de braadpan op middelhoog vuur
  • Doe de uien in de pan en fruit even aan
  • Voeg dan het vlees toe en bak het rondom bruin
  • Zet het vuur lager en voeg azijn toe
  • Doe daarna ook bouillon, laurier en kruidnagel in de pan en breng het geheel aan de kook
  • Doe de deksel op de pan en laat het laat het geheel onder af en toe roeren gedurende ongeveer 6 uur stoven (het moet net koken) tot het vlees zacht is en uit elkaar valt
  • Haal laurier en kruidnagel er uit en voeg ontbijtkoek toe
  • De ontbijtkoek zorgt voor de binding van de saus, vind je de saus nog te dun voeg dan nog wat meer toe
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Eet smakelijk!