In de originele stroganoff zit geen tomaat, maar in Nederland gebruiken we dat eigenlijk vrijwel altijd in een stroganoff. Waarom? Geen idee, maar lekker is het wel. Dus ook in mijn stroganoff zit tomaat.
Vaak wordt er gebruik gemaakt van wodka of cognac, maar ik maakte mijn stroganoff met worchestersaus. Let op met doseren, want het kan snel overheersen!

Ik maakte er runderreepjes en gebakken aardappeltjes bij. Eenvoudig, maar wel heel lekker. En het past wat mij betreft ook heel goed bij dit gure herstweer.


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
400 gram aardappels (vastkokend)
200 gram runderreepjes
200 gram champignons
1 rode paprika
1 groene paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
125 ml zure room
2-3 theelepels worchestersaus
2 eetlepels olie
3 theelepels paprikapoeder
snufje chilipoeder naar smaak
versgemalen vierseizoenenpeper
zout
optioneel: een paar plakjes komkommer

Keukenbenodigdheden:
kookpan
hapjespan
2 koekenpannen

En zo maak je het:

  • Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten redelijk gaar
  • Laat afkoelen en snijd daarna in blokjes
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak hier in de aardappeltjes mooi krokant en bruin en breng op smaak met peper en zout
  • Terwijl de aardappeltjes op het vuur staan: Snijd de champignons in plakjes, de paprika's in blokjes en snipper de ui
  • Verhit een eetlepel olie in de hapjespan en fruit hierin de ui tot hij glazig ziet
  • Pers de knoflookteentjes boven de pan uit en voeg paprika en champignons toe
  • Bak het geheel tot de champignons geslonken zijn
  • Voeg vervolgens tomatenpuree toe en schep het geheel goed om
  • Doe daarna zure room, worchestersaus, paprikapoeder en chilipoeder erbij
  • Breng op smaak met peper en zout en laat de saus zachtjes pruttelen
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de runderreepjes ongeveer vijf minuten tot ze mooi bruin zijn
  • Breng op smaak met peper (en eventueel wat zout)
  • Doe de runderreepjes in de saus en schep het geheel goed om
  • Schep de aardappeltjes en beef stroganoff op een bord
  • Serveer er eventueel wat plakjes komkommer bij
  • Eet smakelijk!