Eerlijk is eerlijk, van een biefstuk op mijn bord word ik absoluut niet blij. Maar van deze biefreepjes in een saus van honing, soja en oestersaus word ik wèl blij. De knapperige peultjes passen er perfect bij en de sesamzaadjes geven er ook nog net wat extra bite aan.
Laat het vlees tijdens het marineren uit de koelkast. Zo kan het vlees alvast op kamertemperatuur komen, wat er voor zorgt dat je heerlijk malse reepjes op je bord krijgt. Erg lekker met rijst, maar het combineert ook super met noedels of wat kroepoek.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten marineren
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
2 biefstukken van ongeveer 100 gram
100 gram basmatirijst
250 gram peultjes
1 ui
1 uitgeperst teentje knoflook
2 eetlepels honing
2 eetlepels soja
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel sesamolie
sesamzaadjes
Keukenbenodigdheden:
kookpan
wok
En zo maak je het:
- Maak een marinade van knoflook, honing, soja en oestersaus
- Snijd het vlees in reepjes en doe in de marinade
- Laat het vlees ongeveer 30 minuten marineren buiten de koelkast
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar
- Maak de peultjes schoon en snijd de puntjes er vanaf en snipper de ui
- Verhit de sesamolie in de wok en fruit de ui hierin tot hij glazig wordt
- Voeg dan de peultjes toe
- Doe na ongeveer 2 minuten de biefstukreepjes en overgebleven marinade erbij en wok nog een minuutje of 2-3 tot de peultjes nog knapperig zijn en de biefstukreepjes nog roze van binnen
- Schep de rijst en biefstuk op een bord en strooi er wat sesamzaadjes over
- Eet smakelijk!