Dat je voor een heerlijke maaltijd niet altijd veel ingrediënten nodig hebt, bewijst dit recept wel. Voor de marinade heb je maar vier ingrediënten nodig: ketjap, chilisaus, knoflook en peper. Bovendien staat het ook nog eens in een kwartiertje op tafel!

Ik raad aan de biefstukpuntjes minimaal een uur te laten marineren, maar liever twee uur of langer. Dan zijn alle smaken er goed ingetrokken en is het nog meer genieten. Je kunt de biefstuk aan de spiesjes bakken of eerst bakken en daarna aan de spiesjes rijgen als ze anders niet in de pan passen.


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten + 60 minuten marineertijd (minimaal, bij voorkeur langer)

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
2 biefstukken van ongeveer 100 gram
300 gram sperziebonen
100 gram basmatirijst
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels chilisaus
2 teentjes knoflook, uitgeperst
peper

Keukenbenodigdheden:
(houten) spiesjes
kookpan 2x
koekenpan

En zo maak je het:

  • Meng de ketjap, chilisaus en knoflook
  • Snijd de biefstuk in gelijke blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm
  • Doe de blokjes in de marinade en breng verder op smaak met peper
  • Laat minimaal een uur marineren
  • Maak intussen de sperziebonen schoon, snijd de topjes er vanaf en halveer de bonen indien gewenst
  • Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing
  • Kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten beetgaar
  • Rijg de biefstukpuntjes net voor het bakken aan de spiesjes
  • Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de spiesjes aan iedere kant ongeveer 1 minuut (totaal dus ongeveer 4 minuten)
  • Doe de rijst en sperziebonen op een bord en leg daar de biefspiesjes bovenop
  • Eet smakelijk!