Balsamico champignons zijn heerlijk als voorgerecht op toast, maar ze doen het ook heel goed als tapas of als koolhydraat arm voor- of bijgerecht (zonder de toast dus).

Eigenlijk kan ik me allerlei situaties voorstellen waarin deze heerlijk zijn. Zo zijn ze ook heel geschikt om op een feestje te serveren of voor 's avonds als je lekker voor de tv hangt en iets lekkers erbij wil knabbelen.

De tijm combineert echt perfect met de champignons en balsamico, dus dat moet je zeker niet achterwege laten.


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
1/2 ciabatta
150 gram champignons
3 eetlepels balsamico azijn
3 eetlepels witte wijn
1 theelepel tijm
peper zout

Keukenbenodigdheden:
wok

En zo maak je het:

  • Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer 1 cm
  • Snijd het teentje knoflook door midden
  • Besprenkel de plakjes ciabatta met olijfolie en wrijf er met het teentje knoflook overheen
  • Bak volgens gebruiksaanwijzing af
  • Snijd de champignons in plakjes
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de champignons hier in tot ze wat geslonken zijn
  • Voeg dan balsamico azijn en witte wijn toe en vervolgens ook tijm, peper en zout
  • Laat het geheel zo'n 6 minuten sudderen
  • Verdeel de champignons over de plakjes ciabatta
  • Eet smakelijk!