In de zomer zijn er courgettes in overvloed. Wij hebben ze ieder jaar in ons groentetuintje staan, dus deze groente staat hier regelmatig op het menu. Het leuke aan courgettes is dat ze ontzettend veelzijdig zijn. Je kunt er soep van maken, maar ze zijn ook heerlijk in de pasta of in een salade.
Dit is een recept voor gevulde courgette. Het bevat heel veel groenten en een klein beetje vlees, dus het is ook nog eens heel gezond (op de kaas na...). Het past ook prima in een koolhydraat arm dieet.
Het is ook lekker om er rijst of pasta bij te serveren.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten oventijd
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
1 courgette
100 gram hamreepjes
100 gram champignons
4 tomaten
½ gele paprika
1 bosuitje
1 ui
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gezeefde tomaten
50 gram geraspte kaas
tijm
peper
zout
Keukenbenodigdheden:
oven
hapjespan (of wok)
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de courgette in de lengte door midden en hol de helften uit met een theelepel
- Snijd de paprika in kleine blokjes, het bosuitje in ringetjes en de champignons in plakjes
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak hierin de paprika, bosui en champignons ongeveer 5-7 minuten totdat de paprika zacht is en de champignons geslonken zijn
- Voeg in de laatste minuut ook de hamreepjes toe en breng op smaak met zout, peper en tijm
- Snijd de tomaten en ui in blokjes
- Verhit nu in een koekepan de overgebleven olijfolie en bak hierin de tomaten en ui
- Voeg na een minuut of twee de gezeefde tomaten toe en verwarm het geheel nog zo’n 5 minuten
- Breng de tomatensaus op smaak met zout, peper en tijm
- Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg hierop de twee courgette helften
- Vul de courgette met het paprikamengsel en doe de geraspte kaas er over
- Doe de schaal ongeveer 30 minuten in de oven tot de courgette gaar is
- Eet smakelijk!