Deze spaghetti gemaakt van courgette, oftewel courghetti, is bij uitstek geschikt als koolhydraatarme maaltijd. Zo kun je min of meer toch met de pot mee eten als er spaghetti op het menu staat. Bovendien is het super snel klaar, dus daar hoef je het ook niet voor te laten.

Je kunt de courghetti zowel warm als koud eten. Daardoor is hij ook heel gemakkelijk mee te nemen naar je werk als lunch.

En als je niet van garnaaltjes houdt, laat je deze er gewoon uit of vervang je ze door kipfilet of een beetje rundergehakt.


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
2 courgettes
100 gram roze garnalen
6 kleine bolletjes mozzarella
4 zongedroogde tomaten
2 eetlepels pesto
1 eetlepel olijfolie (alleen bij de warme variant)
een paar blaadjes basilicum

En zo maak je het:

  • Was de courgettes en snijd deze in heel dunne reepjes (ik gebruik een zesteur, zo krijg je altijd mooie gelijke reepjes)
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes
  • Doe de courgette, tomaten en garnalen in een kom en meng de pesto er door
  • Indien je de courghetti warm wil eten, verhit je de olijfolie in een koekenpan of wok en bak het geheel ongeveer vijf minuten
  • Wil je de courghetti koud eten, dan sla je de vorige stap over
  • Doe op een bord en garneer met de mozzarella en wat verse basilicum
  • Eet smakelijk!