Het aspergeseizoen is alweer in volle gang. En natuurlijk mag een lekker recept met asperges dan zeker niet ontbreken! Ik heb gekozen voor een simpele, gezonde salade met witte asperges. Lekker als voorgerecht of als lunch.
Wist je trouwens dat, ondanks dat in Nederland met name de witte asperge gegeten wordt, wereldwijd gezien de groene asperge juist veel populairder is? Deze is in Nederland wel bezig met een opmars. Niet gek, gezien groene asperges ook ontzettend lekker zijn!
De komkommerlinten in dit recept heb ik gemaakt met een zesteur. Hiermee kun je fijne draadjes schaven. Je kunt ze natuurlijk ook met een mesje zelf snijden of er gewoon blokjes van maken.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
400 gram witte asperges
2 plakken rauwe ham
1 tomaat
enkele komkommerlinten
rucola
25 gram pijnboompitten
1 eetlepel appelcider azijn
En zo maak je het:
- Schil de asperges twee keer rond met een dunschiller en snijd het onderste harde gedeelte er vanaf
- Doe de asperges in een kookpan met ruim koud water en breng aan de kook
- Laat de asperges 7-8 minuten koken en draai vervolgens het vuur uit. Laat de asperges dan nog zo'n 15 minuten in de pan liggen
- Snijd de rauwe ham in stroken en maak hier rolletjes van
- Snijd de tomaat in dunne partjes en ontdoe van het vruchtvlees
- Rooster de pijnboompitten in een hete droge pan (zorg ervoor dat je ze in beweging houdt want het brandt heel snel aan)
- Leg wat rucola op een bord en leg daar de asperges, rauwe ham en tomaat op. Leg helemaal bovenop de komkommerlinten
- Strooi de pijnboompitten over de salade en druppel nog wat appelciderazijn erover
- Eet smakelijk!