Onlangs kocht ik voor het eerst in mijn leven burrata. Burrata is een Italiaanse verse kaas die in principe op dezelfde wijze gemaakt wordt als mozzarella, maar toch net even anders is. Aan het einde van het proces wordt deze namelijk gevuld met room.
Je kunt deze kaas het beste op het laatste moment op het bord of aan tafel aansnijden, omdat de room er direct uit vloeit. Het zou zonde als de room per ongeluk op je snijplank achter blijft!
Ik serveer de salade op een groot bord zodat je na het aansnijden van de burrata zelf de gewenste hoeveelheid kunt pakken zonder iets van de room te verspillen. Het is ook lekker om er foccacia bij te serveren om in de laatste restjes te dippen.
Om het gerecht echt tot zijn recht te laten komen zou ik het serveren als voorgerecht.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
1 gele paprika
1 rode ui
10 cherrytomaten
1 theelepel pesto
1 bol burrata
1 eetlepel olijfolie
handje verse basilicum
Italiaanse kruiden
Keukenbenodigdheden:
hapjespan
groot bord of schaal
En zo maak je het:
- Snijd de paprika in repen en snijd de ui in ringen
- Halveer de cherrytomaten
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui hier in aan
- Voeg na ongeveer twee minuten de paprika toe en bak mee totdat deze zacht geworden is
- Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en als deze warm zijn ook de pesto
- Schep het geheel goed om en leg de groenten vervolgens op een groot bord of schaal
- Garneer met wat blaadjes baslicum (snijd eventueel fijn als je dit lekkerder vindt)
- Leg de bol burrata er bovenop en strooi vervolgens nog wat Italiaanse kruiden over de salade
- Snijd de burrata aan tafel door midden zodat de room mooi over het gerecht uit vloeit
- Verdeel de salade vervolgens over twee borden
- Eet smakelijk!