Het barbecueweer laat nog even op zich wachten, maar als het dan zover is heb je in ieder geval alvast een heerlijke salade gevonden om er bij te serveren.

Deze rode coleslaw is een variant op de traditionele coleslaw. Zelf vind ik hem met rode kool lekkerder dan met witte kool, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Ben je toch meer liefhebber van witte kool, dan vervang je de rode kool simpelweg.

In de traditionele versie wordt veel mayonaise gebruikt in de dressing. Nu heb ik hem zelf liever wat frisser en daarom heb ik de mayonaise grotendeels vervangen door zure room.

De appel snijd ik altijd als allerlaatste om te voorkomen dat deze bruin kleurt tijdens het snijden van de groenten of het maken van de dressing. Mocht je de appel toch al meteen willen snijden dan kun je eventueel de appelreepjes ook met citroensap besprenkelen. Dat voorkomt verkleuring.

Tijdens het maken van de dressing raad ik je aan regelmatig te proeven. Wellicht hou je van een iets zoetere of juist zuurdere dressing. Wil je hem wat zoeter voeg dan wat meer honing of mayonaise toe. Wil je hem wat zuurder dan kun je wat extra azijn of citroensap toevoegen.

En mocht je na het barbecuen nog wat over hebben, dan heb je alvast een lunch voor de volgende dag!


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten wachttijd

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
150 gram rode kool
100 gram wortel
1/2 appel

dressing:
125 gram zure room
50 gram mayonaise
2 eetlepels appelciderazijn
4 eetlepels honing
2 theelepels grove mosterd
enkele druppels citroensap
zwarte peper

Keukenbenodigdheden:
2 kommen of schalen

En zo maak je het:

  • Snijd de rode kool en de wortel in dunne repen
  • Doe dit in een grote kom of schaal
  • Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen in een aparte kom of schaal
  • Voeg de dressing daarna toe aan de rode kool en wortel en schep goed door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met de dressing
  • Zet gedurende een half uur in de koelkast om alle smaken goed in te laten trekken
  • Snijd de appel in dunne repen en schep deze door de salade
  • Eet smakelijk!