Witlof, je houdt er van of je vindt het helemaal niks. Ik hou er van, zelfs als klein kind al. Bij ons thuis werd de witlof altijd gekookt. Later leerde ik pas hoe lekker witlof rauw is. De eerste keer dat ik witlof rauw at, moest ik wel even wennen aan de smaak. Dat is toch wel anders dan gekookte witlof, maar wat mij betreft zeker zo lekker.
Deze witlofsalade is super eenvoudig te maken en is heerlijk als bijgerecht, bijvoorbeeld bij aardappelpuree en een stukje zalm. Maar ook als koolhydraatarme maaltijdsalade doet deze het prima. De hoeveelheden zou ik dan wel verdubbelen, anders is het erg weinig. Je kunt de garnaaltjes ook vervangen door gerookte zalm of tonijn. En ook met gerookte kip is deze salade heerlijk!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
1 flinke stronk witlof
75 gram roze garnalen
2 gekookte eieren
2 theelepels kappertjes
2 theelepels mayonaise
2 theelepels citroensap
een beetje verse peterselie
En zo maak je het:
- Snijd de witlof eerst in de lengte door en snijd de twee helften vervolgens nogmaals in de lengte door
- Snijd de witlof vervolgens dunne reepjes
- Verdeel de gekookte eieren in vier partjes
- Doe de witlof, kappertjes en garnalen in een kom
- Meng de mayonaise en het citroensap met elkaar en doe dit door de witlofsalade
- Leg de partjes ei er op en garneer met de peterselie
- Eet smakelijk!