Salades hoeven wat mij betreft niet zo ingewikkeld te zijn, als je maar de juiste smaken met elkaar combineert. Ik vind het altijd erg lekker om fruit te verwerken in een salade.
Op de Utrechtse Bazaar kochten we een doosje mango's (10 stuks) voor slechts 2 euro (hoe dan??). Nu krijg ik 10 mango's niet zo snel opgegeten, dus ik besloot er ook een salade van te maken. Heerlijk om mee te nemen als lunch naar mijn werk. Maar ik vind deze salade ook een aanrader om als voorgerecht te serveren, eventueel met wat reepjes gerookte kipfilet en gerookte zalm.
Als dressing heb ik alleen limoensap gebruikt. Dat geeft voldoende smaak en maakt de salade lekker fris.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
1 mango
1/2 komkommer
6 cherrytomaten
1/2 rode ui
rasp van 1 limoen
sap van een halve limoen
5 blaadjes munt
Keukenbenodigdheden:
snijplank
schaal
En zo maak je het:
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes
- Snijd de komkommer door midden en verwijder de zaadlijsten
- Snijd de komkommer ook in blokjes
- Snipper de rode ui en halveer de cherrytomaten
- Meng bovenstaande ingrediƫnten met elkaar in een kom
- Voeg de rasp van 1 limoen en het sap van een halve limoen toe
- Snijd de blaadjes munt in dunne reepjes en voeg ook toe
- Meng het geheel goed met elkaar
- Eet smakelijk!