Dit recept is in een handomdraai gemaakt en bovendien is het ook nog heel gezond. Een prima ontbijtje om de dag mee te beginnen dus!

Ik heb de rauwe ham en de tomaat koud op het bord gelegd, maar je zou de ham en tomaat ook klein kunnen snijden en even meebakken met het roerei. Een sneetje geroosterd brood is er erg lekker bij.

Ter variatie zou je ook nog wat geraspte kaas en rucola kunnen toevoegen.


Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig:

Ingrediënten:
2 eieren
2 plakjes rauwe ham
1 tomaat
2 eetlepels halfvolle melk
verse bieslook
versgemalen vierseizoenen peper
olie

En zo maak je het:

  • Klop de eieren los in een schaaltje, voeg de melk toe en klop nog even door elkaar
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en doe hier het eimengsel in
  • Laat op laag vuur onder voortdurend roeren stollen en breng op smaak met peper
  • Leg het roerei op een bord
  • Halveer de plakjes ham en leg op het ei
  • Snijd de tomaat in plakjes en leg deze ook op het bord
  • Strooi er wat verse bieslook over
  • Eet smakelijk!