Deze no bake chocolade cheesecake valt zeker in de categorie 'caloriebommetje' maar mocht je dat niks uitmaken, dan moet je hem echt eens proberen want hij is wel heel erg lekker.
Je moet er even geduld voor hebben, omdat hij nog twee uur moet opstijven in de koelkast maar verder kost het helemaal niet zoveel tijd om dit gerecht te maken.
Ik eet dit het liefst als dessert (hoewel daar 9 van de 10 keer geen ruimte meer voor is in mijn buik) met een kopje koffie erbij. Maar als verjaardagstaart is ie natuurlijk ook perfect!
Aantal personen: 12
Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur opstijven in de koelkast
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
300 gram roomkaas
225 gram pure chocolade
225 gram digestive koekjes
200 ml slagroom
150 gram suiker
100 gram roomboter of margarine
Keukenbenodigdheden:
springvorm van 26 cm
bakpapier
keukenmachine
handmixer
En zo maak je het:
- Bekleed de springvorm met bakpapier
- Maal de digestive koekjes fijn in de keukenmachine
- Laat de boter smelten in een steelpannetje en haal van het vuur zodra alle boter gesmolten is
- Roer hier de koekkruimels door en schenk deze in de springvorm
- Druk met de achterkant van een lepel voorzichtig aan tot de bodem helemaal bekleed is
- Zet de springvorm in de koelkast
- Smelt de chocolade au bain marie
- Klop intussen de slagroom stijf. Voeg tijdens het kloppen steeds beetjes suiker toe (de slagroom is goed als je er mooie pieken in kunt maken)
- Doe de roomkaas in een grote kom en klop dit een beetje los
- Voeg vervolgens de slagroom toe en klop voorzichtig door elkaar
- Als roomkaas en slagroom mooi gemengd zijn, voeg dan de chocolade toe en roer dit er ook voorzichtig door tot een egale massa
- Haal de springvorm uit de koelkast en bedek de bodem met het chocolademengsel. Maak het mooi egaal met de achterkant van een lepel
- Laat nog twee uur opstijven in de koelkast
- Eet smakelijk!